Αναστολή Χρηματοδότησης στους Σπαρτιάτες Προτείνει το ΠαΣοΚ με Νέα Τροπολογία

Αναστολή Χρηματοδότησης στους Σπαρτιάτες Προτείνει το ΠαΣοΚ με Νέα Τροπολογία

Το ΠαΣοΚ καταθέτει τροπολογία με σκοπό την αναστολή χρηματοδότησης στους Σπαρτιάτες, εντάσσοντας την πρόταση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το ΑΣΕΠ. Η τροπολογία υπογράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και επισημαίνει την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία εμπόδισε την συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές, αναγνωρίζοντας ότι ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος.

Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ ζητούν τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του ποινικού κώδικα 15/2022, υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση χρειάζεται διαφορετική διατύπωση ώστε να καλύπτει κάθε περίπτωση άμεσης ή έμμεσης χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων για την υποστήριξη εγκληματικών πράξεων, ανεξάρτητα από το κόμμα-κέλυφος.

Η προτεινόμενη τροποποίηση αναφέρεται στην αναστολή κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης σε περίπτωση καταδίκης ή δίωξης του αρχηγού ή του προεδρεύοντος των κομμάτων, καθώς και του ενός πέμπτου των βουλευτών ή άλλων ηγετικών στελεχών του κόμματος. Η αναστολή αυτή θα πραγματοποιείται με απόφαση της Βουλής, μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας και απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών.

Πηγή: tovima.gr