Αναταραχή στη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη Στρατηγική και τις Υποψηφιότητες

Αναταραχή στη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη Στρατηγική και τις Υποψηφιότητες

Αντεγκλήσεις και διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν αναταράξεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης στην Κουμουνδούρου. Ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε την πλειοψηφία, λέγοντας ότι «την έχετε κάνει την μ@λ@κι@ σας», προσθέτοντας ότι έχουν μετατρέψει τον πρώην πρόεδρο σε «πληγωμένο πρίγκιπα». Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Στέφανου Κασσελάκη «αδολφοχιτλερισμό», ειδικά σε σχέση με την «αμεσοδημοκρατία» που προβάλλει και κατέληξε ότι «αυτό το πράγμα πρόεδρος δεν βγαίνει, αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει».

Ο Νίκος Παππάς διατύπωσε την θέση ότι «το κόμμα θα απαντάει στις προκλήσεις υποψηφίων», χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» τη στρατηγική μη επίτευξης απαρτίας που ακολουθήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή. Υποστήριξε ότι «το εξώδικο δεν ανασύρθηκε» και πως η παράλληλη ιστοσελίδα του Κασσελάκη αποτελεί «προσπάθεια δημιουργίας άλλου κόμματος».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Θεοδώρα Τζάκρη υπερασπίστηκε τον πρώην πρόεδρο, θεωρώντας απαράδεκτο να συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία με σκοπό την καταγγελία του, ενώ τα ζητήματα παραμένουν χωρίς απαντήσεις. Ζήτησε επίσης διευκρινίσεις σχετικά με το πού θα διεξαχθεί το συνέδριο και ποιος είχε δώσει την εντολή για την ανακοίνωση της «αμετάκλητης και άμεσα εφαρμοστέας απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κινήθηκε σε παρόμοιους τόνους με τον Παππά, επισημαίνοντας ότι όσοι προσπάθησαν «τεχνητά» να αποτρέψουν την απαρτία υπονόμευσαν τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος. Ανέφερε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «προσβάλλει την Κεντρική Επιτροπή καθημερινά», προσθέτοντας ότι «η ίδια τον στήριζε έως τον Σεπτέμβριο» και ότι «ορθώς υπήρξε η άρση της εμπιστοσύνης και δεν εγκρίνεται η υποψηφιότητά του».

Τέλος, ο Πάνος Ρήγας έφερε στο προσκήνιο το άρθρο 16 του καταστατικού, τονίζοντας ότι «όποιος θέλει μπορεί να υποβάλει υποψηφιότητα στο συνέδριο, ακόμη και χωρίς υπογραφές». Υπογράμμισε ότι το συνέδριο έχει απόλυτη κυριαρχία και μπορεί να πάρει αποφάσεις κατά βούληση.

Πηγή: tovima.gr