Αντιπαράθεση και Κρίση Εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι Ραγδαίες Εξελίξεις με Δράστη τον Στέφανο Κασσελάκη

Αντιπαράθεση και Κρίση Εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι Ραγδαίες Εξελίξεις με Δράστη τον Στέφανο Κασσελάκη

Η τρέχουσα πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ένα σαφές μήνυμα αναφορικά με τις προθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη να ανατρέψει την απορριπτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής μέσω του συνεδρίου που θα διεξαχθεί 8-10 Νοεμβρίου. Λίγες ώρες μετά την τελευταία του παρέμβαση, στην οποία δηλώνει ότι η απόφαση είναι προϊόν «μειοψηφίας» και καλεί τους υποστηρικτές του να αντιδράσουν, η Κουμουνδούρου αντέτεινε ότι η απόφαση που ελήφθη είναι «άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα επεσήμανε ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ελήφθη με «συντριπτική πλειοψηφία», παρά τις «αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες» που δεν είχαν αποτέλεσμα. Ρητές τοποθετήσεις κεντρικών στελεχών, όπως της Όλγας Γεροβασίλη και του Κώστα Ζαχαριάδη, ενίσχυσαν τη θέση αυτή, δηλώνοντας ότι είναι αδύνατο να γίνει πρόεδρος ενός κόμματος εάν δεν σέβεται τις διαδικασίες του.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, υπογράμμισε ότι η απόφαση είναι δικαιολογημένη και απαραίτητη για την επίτευξη των κοινών στόχων του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάλογα, η κριτική που ασκήθηκε από τον Νικόλα Φαραντούρη κατά του Στ. Κασσελάκη, υπογράμμισε την ανάγκη του ηγέτη να προάγει την ενότητα και τη σύνθεση, κάτι που θεώρησε ότι δεν έχει επιτευχθεί.

Αντιμετωπίζοντας την πίεση αυτή, ο Κασσελάκης επιμένει ότι μπορεί να γυρίσει την κατάσταση υπέρ του. Με γλώσσα επικριτική, το προσωπικό του γραφείο χαρακτήρισε την απόφαση «δήθεν αμετάκλητη», αναφέροντας ότι «κάποιοι -υπό το κράτος πανικού- έσπευσαν να αλλοιώσουν» την απόφαση. Σημείωσαν ότι το συνέδριο έχει την αρμοδιότητα να επικυρώσει ή να απορρίψει τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, δίνοντάς του μια ελπίδα να παρέμβει στις μελλοντικές εξελίξεις.

Ο Κασσελάκης έχει ξεκινήσει εκστρατεία υποστήριξης με σκοπό να αναδείξει τη δυναμική του, ενώ παράλληλα, η παρούσα πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στον προγραμματισμό του συνεδρίου και στην εκλογή προεδρίας χωρίς την παρουσία του. Η κατάσταση αναμένεται να λάβει σοβαρές διαστάσεις, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις οδηγούν σε έναν έντονο ανταγωνισμό για την εκπροσώπηση του κόμματος.

Πηγή: tovima.gr