Αντιπαράθεση Σπαρτιατών και ΠαΣοΚ για τη χρηματοδότηση και τις πολιτικές ευθύνες

Αντιπαράθεση Σπαρτιατών και ΠαΣοΚ για τη χρηματοδότηση και τις πολιτικές ευθύνες

Εν μέσω αναμονής για την τροπολογία του ΠαΣοΚ που σκοπεύει να περιορίσει τη χρηματοδότηση στους Σπαρτιάτες, έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ του προεδρου του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠαΣοΚ, Δημήτρη Μάντζου. Η αντιπαράθεση επικεντρώνεται γύρω από την πρόταση του ΠαΣοΚ για την αναστολή της χρηματοδότησης του κόμματος των Σπαρτιατών.

Ο κ. Στίγκας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, υποστήριξε ότι η πρόταση αυτή αποδεικνύει την ασυνέπεια του ΠαΣοΚ. Απέδωσε τις κατηγορίες προς τους Σπαρτιάτες για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και σημείωσε ότι η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής διακόπηκε λόγω του χαρακτήρα της ως εγκληματικής οργάνωσης. Πρότεινε να μην συμμετέχουν στις εκλογές εκείνοι που έχουν χρέη, υπενθυμίζοντας ότι το ΠαΣοΚ οφείλει 400 εκατομμύρια.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μάντζος σχολίασε με έντονο τρόπο τη στάση της ΝΔ, κατηγορώντας την ότι διακυβεύει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία οι Σπαρτιάτες θεωρούνται συνέχεια της Χρυσής Αυγής, και υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι εκτεθειμένη καθώς επέτρεψε στους Σπαρτιάτες να συνεχίσουν να λαμβάνουν χρηματοδότηση. Κλείνοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ τόνισε ότι η επίθεση των Σπαρτιατών κατά του ΠαΣοΚ αποτελεί ένδειξη της αδυναμίας τους.

Πηγή: tovima.gr