Αντιπολιτευτική Στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και οι Προκλήσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αντιπολιτευτική Στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και οι Προκλήσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς από το βήμα της Γερουσίας αναφέρθηκε στους στρατηγικούς άξονες της αντιπολίτευσης για τη νέα κοινοβουλευτική σύνοδο. Υποστήριξε ότι η δουλειά του κόμματος πρέπει να είναι “συγκολλητική δύναμη και πολλαπλασιαστική ύλη”, ανοίγοντας το δρόμο για συνεργασίες με άλλα προοδευτικά κόμματα για όφελος της κοινωνίας.

Σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί, αναφέροντας πως η κοινωνία θλίβεται από την αδυναμία της Πολιτείας, υπό την ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας, να αντιμετωπίσει τις κρίσεις, όπως τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία. Αναφέρθηκε στην ανάγκη για πρόληψη και στην ύπαρξη διαθέσιμων πόρων που δεν αξιοποιούνται.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει στρατηγική επιλογή να υποτιμά τους κινδύνους που απειλούν τους πολίτες και είναι αναγκαία η άμεση ενημέρωση για την πορεία του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Ρώτησε “τι διαπραγματεύεται ο κ. Μητσοτάκης;”, διαμηνύοντας ότι η Αριστερά δεν θα δώσει λευκή επιταγή και αναφερόμενος στην ανάγκη επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό.

Ο πρόεδρος της ΚΟ επεσήμανε ότι η ακρίβεια αποτελεί αποτέλεσμα εγχώριων πολιτικών επιλογών και ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα απολογηθεί γι’ αυτό, καθώς δεν λαμβάνει μέτρα. Αναφέρθηκε και σε περιστατικά θανάτων κρατούμενων σε αστυνομικά τμήματα, καλώντας τη δικαιοσύνη να προστατεύσει το κράτος δικαίου.

Τέλος, ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως η υπεράσπιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ιστορικό χρέος, σημειώνοντας ότι οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες δεν πρέπει να επιτρέψουν την παραχάραξη της ιστορίας. Κατέληξε λέγοντας ότι ο κάθε βήμα τους στη Βουλή θα πρέπει να είναι μήνυμα ενότητας και αντεπίθεσης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της κοινωνίας.

Πηγή: tovima.gr