Αποκρατικοποιήσεις και η Βελτίωση της Δημόσιας Οικονομίας και της Ζωής των Πολιτών

Αποκρατικοποιήσεις και η Βελτίωση της Δημόσιας Οικονομίας και της Ζωής των Πολιτών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ανάρτηση σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, επισημαίνοντας πως αυτές συμβάλλουν στην αναβάθμιση των δημόσιων οικονομικών και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Τη περασμένη εβδομάδα, η Βουλή επικύρωσε τη νέα σύμβαση για την Αττική Οδό, ολοκληρώνοντας 11 αποκρατικοποιήσεις από τις εκλογές του 2023, με έσοδα 7,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο.

Αναφορικά με την Αττική Οδό, οι οδηγοί παρατηρούν ήδη τη διαφορά, καθώς από την Κυριακή οι διοίκοι μειώθηκαν από 2,8 ευρώ σε 2,5 ευρώ. Επίσης, τα ΙΧ έτινων συμπολιτών μας με αναπηρία και τα βανάκια για ΑΜΕΑ απαλλάσσονται από την πληρωμή διοδίων.

Η νέα σύμβαση έχει ως αποτέλεσμα το Δημόσιο να εισπράξει ρεκόρ 3,27 δισ. ευρώ, μειώνοντας το δημόσιο χρέος κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ και επιτρέποντας στο Δημόσιο να λαμβάνει ετήσια μερίδια από τα έσοδα του παραχωρησιούχου.

Αυτές οι αποκρατικοποιήσεις προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία, καθώς η εμπλοκή επενδυτών σε λιμάνια και περιφερειακά αεροδρόμια οδηγεί σε βελτίωση των υποδομών και αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών, ωφελώντας τις τοπικές κοινωνίες και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες στον τραπεζικό τομέα ενισχύουν τη χώρα’s αξιοπιστία στο διεθνές σκηνικό, προσελκύοντας νέους επενδυτές και κεφάλαια. Συνολικά, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων προάγει τον μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα της κυβέρνησης, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες, περισσότερες επενδύσεις και αξιοπιστία στις υποδομές, μειώνοντας παράλληλα τα βάρη για τις επόμενες γενιές.

Πηγή: tovima.gr