Διαμάχη στην Διάσκεψη των Προέδρων για την εκπροσώπηση των ανεξαρτήτων βουλευτών

Διαμάχη στην Διάσκεψη των Προέδρων για την εκπροσώπηση των ανεξαρτήτων βουλευτών

Ένταση επικράτησε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου ο Μιχάλης Χουρδάκης εκπροσωπεί τους ανεξάρτητους βουλευτές. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγόρησε τον Κώστα Τασούλα και την πλειοψηφία ότι επιχειρούν να εισάγουν τους ανεξαρτητοποιηθέντες Σπαρτιάτες ως εκπροσώπους στην Διάσκεψη, μέσω υπόγειων μεθοδεύσεων, και με αυτόν τον τρόπο να αλλάξουν τη σύνθεσή της, κάτι που επηρεάζει τις σημαντικές πλειοψηφίες που απαιτούνται για την εκλογή μελών ανεξάρτητων αρχών.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επέρριψε ευθύνες στην πλειοψηφία, ισχυριζόμενη ότι «χαϊδεύουν την ακροδεξιά» και αναφέρθηκε σε «ξεκάθαρο αλισβερίσι» και «αλληλοεξυπηρετήσεις» που αποσκοπούν στη δημιουργία μίας υποστηρικτικής δομής για μία κυβέρνηση που έχει ξεκινήσει να καταρρέει, με βουλευτές της να διαγράφονται.

Αντιθέτως, ο κ. Τασούλας αντέτεινε ότι η Διάσκεψη είναι σύμφωνη με τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος διαθέτει ειδική διάταξη, το άρθρο 13, για την εκπροσώπηση των ανεξάρτητων βουλευτών. Παρουσίασε επίσης οκτώ επιστολές από ανεξάρτητους βουλευτές που προτείνουν τον κ. Χουρδάκη ως εκπρόσωπό τους. Με την υποστήριξη αυτή, οι συσχετισμοί δυνάμεων στην Διάσκεψη γίνονται ισόπαλοι (14+14), γεγονός που σημαίνει ότι η ΝΔ θα χρειαστεί να ορίσει ακόμη ένα μέλος για να διασφαλίσει πλειοψηφία.

Κλείνοντας τη συζήτηση, η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι ο Χουρδάκης, πρώην βουλευτής της, φέρεται να είχε δώσει γραμμή υποστήριξης στη ΝΔ μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές, καταλήγοντας ότι η απόφασή της να τον διαγράψει οφείλεται σε αυτή τη στάση του.

Πηγή: tovima.gr