Δημοσκοπήσεις και Προεδρικές Κόντρες στο ΠαΣοΚ: Ιδιαιτερότητες και Στοίχημα για το Μέλλον

Δημοσκοπήσεις και Προεδρικές Κόντρες στο ΠαΣοΚ: Ιδιαιτερότητες και Στοίχημα για το Μέλλον

Πόσοι θα παρακολουθήσουν το debate για την ηγεσία του ΠαΣοΚ απόψε; Οι υποψήφιοι εκτιμούν ότι η νέα εσωκομματική διαδικασία εκλογής αρχηγού μπορεί να αποκτήσει εθνικά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή να υπερβαίνει ακόμα και τις 280 χιλιάδες της κάλπης του 2021. Η τηλεθέαση της αποψινής αναμέτρησης θα είναι ένδειξη της συμμετοχής και θα σημάνει έναν σημαντικό σταθμό στην προεκλογική καμπάνια των υποψηφίων.

Τα επιτελεία των διεκδικητών της ηγεσίας προετοιμάζονται για την τηλεοπτική αναμέτρηση, εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια ερωτήσεων. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην εύρεση ερωτήσεων που μπορεί να θέσουν τους αντιπάλους σε δύσκολη θέση. Η αλληλεπίδραση και ο περιορισμένος διάλογος μεταξύ τους θα προσδώσουν επιπλέον ενδιαφέρον στην εκδήλωση.

Αυτή η αναμέτρηση φέρει μια σημαντική διαφοροποίηση από τις προηγούμενες εκλογές. Η θέση του ΠαΣοΚ στο πολιτικό σκηνικό έχει μεταβληθεί, καθώς το κόμμα φαίνεται να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ διανύει περίοδο πτώσης. Ωστόσο, το στοίχημα είναι αν το ΠαΣοΚ μπορεί να εδραιώσει τη θέση του όχι απλώς λόγω της πτώσης του αντιπάλου του, αλλά και μέσω της δικής του δυναμικής.

Μέχρι τώρα, ο προεκλογικός αγώνας διεξάγεται σε επίπεδο πολιτικού πολιτισμού, όμως δεν έχουν γίνει σαφείς οι θέσεις των υποψηφίων. Αν και οι βασικοί διεκδικητές δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον Μητσοτάκη, δεν έχουν παρουσιάσει ξεκάθαρο σχέδιο δράσης. Αποφεύγουν να αποκαλύψουν τις στρατηγικές τους, ιδίως όταν διεξάγονται συζητήσεις για τις αναγκαίες διεργασίες στην Κεντροαριστερά.

Με αφορμή το debate, το «Βήμα» έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα για τους υποψηφίους: τι θα επιδιώξουν απόψε, ποιο είναι το προφίλ τους, αλλά και ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το ΠαΣοΚ. Τι υποσχέσεις έχουν καταθέσει, ποιες είναι οι στρατηγικές τους και ποια είναι πραγματικά τα στοιχήματα της κάλπης; Ο χρόνος θα δείξει την εξέλιξη των πραγμάτων και τις αντοχές του ιστορικού αυτού κόμματος.

Πηγή: tovima.gr