Εκλογές ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκης και Δούκας διεκδικούν την προεδρία στον δεύτερο γύρο

Εκλογές ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκης και Δούκας διεκδικούν την προεδρία στον δεύτερο γύρο

Άνοιξαν στις 7:00 οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠαΣοΚ. Οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Η διαδικασία ψηφοφορίας θα διαρκέσει μέχρι τις 19:00, με τις προβλέψεις να αναφέρουν ότι η συμμετοχή θα είναι μειωμένη περίπου κατά 30% σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογές. Μια «καθαρή εικόνα» για τον νέο πρόεδρο αναμένεται γύρω στις 21:00.

Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν οι 303.000 ψηφοφόροι που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, χωρίς να καταβάλουν εκ νέου το κόστος των 3 ευρώ. Οι εκλογείς έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Οι εκλογείς θα πρέπει να διαθέτουν ταυτότητα ή διαβατήριο για την ταυτοποίηση τους στην εφορευτική επιτροπή. Για τους 16χρονους και τους αλλοδαπούς, απαιτούνται επιπλέον έγγραφα όπως ΑΜΚΑ και άδεια παραμονής. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι ψηφίζουν σε προκαθορισμένα εκλογικά τμήματα με συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας ανά χώρα.

Στον πρώτο γύρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε το 29,64% των ψήφων, ακολουθούμενος οριακά από τον Χάρη Δούκα με 21,41%, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος είχε 21,12%. Με τα δεδομένα αυτά, οι εκλογές του ΠαΣοΚ αποτελούν σημαντική διαδικασία για το κόμμα και την πολιτική σκηνή της χώρας.

Πηγή: tovima.gr