Εκλογές ΠαΣοΚ για την Ανάδειξη Νέου Προέδρου την Ερχόμενη Κυριακή

Εκλογές ΠαΣοΚ για την Ανάδειξη Νέου Προέδρου την Ερχόμενη Κυριακή

Την προσεχή Κυριακή (06/10) θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του ΠαΣοΚ, όπου μέλη και φίλοι του κόμματος θα επιλέξουν τον νέο πρόεδρο ανάμεσα σε έξι υποψηφίους. Οι υποψήφιοι είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Άννα Διαμαντοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Οι κάλπες θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας και δυνατότητα συμμετοχής για τους Έλληνες του εξωτερικού. Η διαδικασία ψηφοφορίας θα διαρκέσει από τις 07:00 πμ έως τις 19:00 μμ, τόσο για τον πρώτο γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024 όσο και για τυχόν δεύτερο γύρο στις 13 Οκτωβρίου 2024. Το κόστος συμμετοχής στην ψηφοφορία ορίζεται στα 3 ευρώ στον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο δεν απαιτείται καμία καταβολή.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες πολίτες και οι αλλοδαποί με νόμιμη και μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών και άνω (γεννηθέντες το 2008). Για την ταυτοποίηση, οι ψηφοφόροι πρέπει να επιδείξουν αποδεικτικά στοιχεία, όπως αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης (νέου τύπου).

Οι εκλογείς έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους. Ωστόσο, στον δεύτερο γύρο μπορούν να συμμετάσχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Η διαδικασία ψηφοφορίας για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν είναι η εξής: αρχικά, ο ψηφοφόρος προσέρχεται στο εκλογικό κέντρο και πρέπει να υπάρχουν εθελοντές που θα τον καθοδηγήσουν. Στη συνέχεια, παραδίδει την ταυτότητά του και υπογράφει την αίτηση εγγραφής, εφόσον δεν είναι μέλος του κόμματος. Ακολουθεί η διαπίστευση από τον χειριστή του tablet και η συμμετοχή του στην ψηφοφορία.

Για τους Έλληνες του εξωτερικού, οι εκλογές θα διεξαχθούν και εκεί, με ωράρια που θα ποικίλουν ανάλογα με τη χώρα. Οι ψήφοι των εκλογών θα ολοκληρωθούν μέσω εκλογικών τμημάτων στις αντίστοιχες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Αυστραλία και την Αγγλία, με ειδικές ρυθμίσεις για κάθε περιοχή.

Πηγή: tovima.gr