Εκστρατεία Ετοιμότητας για Αντιπλημμυρική Προστασία και Κλιματική Κρίση στην Ελλάδα

Εκστρατεία Ετοιμότητας για Αντιπλημμυρική Προστασία και Κλιματική Κρίση στην Ελλάδα

Στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας και εκπρόσωποι των 13 Περιφερειών συζήτησαν για την επιτακτική ανάγκη της αντιπλημμυρικής προστασίας. Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε την ανάγκη για εγρήγορση, καθώς η αντιπυρική περίοδος παραμένει σε εξέλιξη, με υψηλές θερμοκρασίες και μελτέμια να συνεχίζουν να επηρεάζουν την περιοχή.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί πρόσφατα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, επισημαίνοντας πως η κλιματική κρίση δεν παρέχει περιθώρια για καθυστερήσεις ή σφάλματα. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη για να εκτελέσει οργανωμένα και επαγγελματικά σχέδια που θα μειώνουν τις πιθανότητες προβλημάτων κατά τις κλιματικές εξάρσεις.

Ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς τόνισε την ανάγκη για διαρκή ετοιμότητα και προετοιμασία απέναντι στις πλημμύρες, ζητώντας επιπλέον την επικαιροποίηση του σχεδίου «ΔΑΡΔΑΝΟΣ» για την αντιμετώπισή τους.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής υπηρεσίας συμμετείχαν στη σύσκεψη, όπου παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα της πορείας των έργων στις περιφέρειες, σε ό,τι αφορά την εκτέλεση και την εξέλιξη των μελετών και διαδικασιών.

Πηγή: tovima.gr