Ένταση στη Βουλή σε συζήτηση για το κτηματολόγιο και την τραγωδία στα Τέμπη

Ένταση στη Βουλή σε συζήτηση για το κτηματολόγιο και την τραγωδία στα Τέμπη

Σήμερα, η συνεδρίαση της Βουλής για το κτηματολόγιο μετέτρεψε τα γεγονότα σε έντονη αντιπαράθεση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντάλλασαν αιχμές, όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε μια αναφορά στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ο πρωθυπουργός απάντησε επισημαίνοντας τη σημασία του κτηματολογίου και καλώντας την αντιπολίτευση να συμβάλλει στην καθημερινότητα των πολιτών, προτάσσοντας τα συμφέροντα της κοινωνίας.

Η ένταση εντάθηκε, με την παρουσία περίπου 35 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην αίθουσα, γεγονός που οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν για να εκφράσουν την κριτική τους. Από τους 11 “γαλάζιους αντάρτες”, μόλις δύο ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.

Καθώς η συζήτηση προχωρούσε, οι διαμάχες ανάμεσα στους βουλευτές διαρκώς κλιμακώνονταν. Ο Κωνσταντίνος Τασούλας, πρόεδρος της Βουλής, παρενέβη ζητώντας σεβασμό στη διαδικασία και την τάξη, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέτεινε ότι και εκείνη δικαιούται να μιλήσει. Ο Νίκος Παππάς, από την πλευρά του, παράλληλα εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση της πλειοψηφίας.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε επίσης ότι ο πρωθυπουργός αποφεύγει να δώσει απαντήσεις σε πρόσφατα γεγονότα, όπως οι εκτεταμένες πυρκαγιές στην Κορινθία και ζήτησε εξηγήσεις για την κατάσταση. Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε κοινοβουλευτικό μέσο για να αποκαλυφθεί η αλήθεια σχετικά με τα γεγονότα στο δυστύχημα των Τεμπών.

Η διαμάχη κορυφώθηκε, με τα κόμματα να ανταλλάσσουν πυρά, ενώ ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ανησυχία του για την αδυναμία της κυβέρνησης να προσφέρει πειστικές απαντήσεις και οδηγίες για την πολιτική προστασία και άλλα κρίσιμα εθνικά θέματα.

Πηγή: tovima.gr