Ενθουσιαστική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου προέδρου

Ενθουσιαστική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου προέδρου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου προεδρείου. Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 07:00 και υποδέχονται τα μέλη και τους φίλους του κινήματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συμμετοχή είναι εντυπωσιακή, με αναμενόμενη αύξηση έως 35% σε σύγκριση με το 2021, και το 50% των ψηφοφόρων είναι νέα μέλη.

Μέχρι τις 12 το μεσημέρι, περισσότερα από 90.000 άτομα είχαν ήδη ψηφίσει, υπερβαίνοντας τη συμμετοχή του 2021, όπου είχαν ψηφίσει περίπου 71.000. Σημαντική είναι επίσης η εικόνα από τη Θεσσαλονίκη και την Αττική, όπου οι αρμόδιες αρχές ενδέχεται να παρατείνουν τη διαδικασία ψηφοφορίας εφόσον η προσέλευση παραμείνει υψηλή.

Ωστόσο, η κατάσταση στα εκλογικά κέντρα δείχνει καθαρά τη διάθεση του κόσμου, με μεγάλες ουρές και νέο ρεύμα συμμετοχής. Η ΕΔΕΚΑΠ (Επιτροπή Διεξαγωγής Εσωκομματικών Εκλογών) επιβεβαίωσε ότι μέχρι τις 11:00 είχαν ψηφίσει 65.671 ψηφοφόροι. Οι υποψήφιοι αρχηγοί, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης και άλλοι, συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία και μίλησαν για τη σημασία της ψήφου.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος αναμένει συμμετοχή άνω των 300.000 ψηφοφόρων, εκφράζοντας αισιοδοξία για το μέλλον του κόμματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ψήφισε νωρίς και δήλωσε ότι όλοι μαζί μπορούν να πετύχουν σημαντικά βήματα για να ενισχύσουν το κόμμα. Η Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε την σημασία της ημέρας, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου τόνισε την ανάγκη των πολιτών να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα οποία αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ. Αν κανείς υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων, τότε οι δύο πρώτοι θα προχωρήσουν σε β’ γύρο την επόμενη Κυριακή, 13 Οκτωβρίου.

Πηγή: tovima.gr