Επιχειρώντας την Ενότητα και την Στρατηγική Αντιπολίτευση οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Επιχειρώντας την Ενότητα και την Στρατηγική Αντιπολίτευση οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στη δίωρη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Νίκο Παππά, οι βουλευτές αποφάσισαν να επιβάλουν moratorium στις τηλεοπτικές παρουσίες και τις δημόσιες δηλώσεις τους. Αυτή η απόφαση έχει στόχο την αποφυγή νέων εντάσεων και του διχαστικού λόγου, με την τρέχουσα συνεδρίαση να είναι η πρώτη μετά την αποχώρηση του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία του κόμματος.

Από τους συνολικά 35 βουλευτές, παρόντες ήταν περίπου 30. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι το κλίμα ήταν ήρεμο και ευχάριστο, με όλοι να τονίζουν τη σημασία της ενότητας. Σημαντικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες συζητήθηκαν, μεταξύ των οποίων και η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις πυρκαγιές. Ένας βουλευτής επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να λογοδοτήσει σχετικά με την κατάσταση στην Κορινθία, αναφέροντας το μοντέλο της Β. Εύβοιας.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Παππάς κατήγγειλε την κυβέρνηση για την οικονομία, τις πυρκαγιές και τον θάνατο του 37χρονου στο ΑΤ του Αγ. Παντελεήμονα. «Κάθε παρέμβασή μας μέσα στη Βουλή να είναι ένα μήνυμα ενότητας και προοπτικής», δήλωσε ο κ. Παππάς στους βουλευτές. Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος τόνισε ότι ο ρόλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι κρίσιμος για την εικόνα του κόμματος στην κοινωνία σε αυτή τη μεταβατική περίοδο.

Παράλληλα, κάποιοι βουλευτές αναφέρθηκαν στα οικονομικά του κόμματος και την εφημερίδα Αυγή, ωστόσο, πηγές ανέφεραν ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτή τη στιγμή τα οικονομικά ζητήματα. Ο Χρήστος Γιαννούλης, σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις του, σημείωσε την ανάγκη αποφυγής νέων πηγών έντασης και ενότητας.

Γενικά, η συνάντηση ανέδειξε τη δέσμευση όλων των συμμετεχόντων να εκπέμψουν ένα σαφές μήνυμα ενότητας και να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενόψει των επερχόμενων συνεδριάσεων της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Πηγή: tovima.gr