Επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του υπουργού Οικονομικών για την υπόθεση υποκλοπών

Επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του υπουργού Οικονομικών για την υπόθεση υποκλοπών

Στη Βουλή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, επιτέθηκε έντονα στον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας. Η αναβολή της απάντησης σε ερώτησή της σχετικά με την υπόθεση υποκλοπών, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα, προκάλεσε την οργή της.

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι από τις 31 Ιουλίου 2024, όταν ο κ. Χατζηδάκης απέφυγε να απαντήσει για το πόρισμα του Αρείου Πάγου, έχει απομακρυνθεί από τη Βουλή, παραμένοντας απών για δύο μήνες. Επέμεινε ότι η απουσία του είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ο υπουργός υπήρξε παρακολουθούμενος και κατηγόρησε τον Χατζηδάκη ότι επικαλείται αναρμοδιότητα για να αποφύγει να παραστεί.

Επιπλέον, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλύψει το σκάνδαλο, επισημαίνοντας ότι η πρόωρη λήξη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας επιβεβαιώνει την ύπαρξη σοβαρού προβλήματος κράτους δικαίου. Κατέληξε, δηλώνοντας ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει και ότι αν ο υπουργός έχει αποφασίσει να μην ξαναεμφανιστεί στη Βουλή, τότε καλό θα ήταν να δώσει απαντήσεις.

Πηγή: tovima.gr