Εσωκομματικές Διαμάχες στον ΣΥΡΙΖΑ και η Αντίκρισή τους στην Πολιτική Σκηνή

Εσωκομματικές Διαμάχες στον ΣΥΡΙΖΑ και η Αντίκρισή τους στην Πολιτική Σκηνή

Σε συνέντευξή του, ο Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε μια τολμηρή δήλωση, λέγοντας πως «είμαστε λίγο χειρότεροι από το Survivor», προσπαθώντας να αναδείξει την ένταση και τις εσωκομματικές διαμάχες που επικρατούν στην παράταξη. Υποστήριξε πως οι ίντριγκες και οι συμμαχίες θυμίζουν το αναπόφευκτο «αλληλοφάγωμα» που βλέπουμε σε τηλεοπτικά ριάλιτι. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να κλιμακωθεί καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές.

Ο Κώστας Αρβανίτης περιγράφει την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ σαν ένα πείραμα με εκρηκτικά αποτελέσματα, που αποδείχθηκε δύσκολο να διατηρηθεί. Χαρακτήρισε την εσωκομματική διαμάχη σε τηλεοπτικά πλατό και ραδιοφωνικούς σταθμούς ως προάγγελο μιας ανοιχτής αντιπαράθεσης, όπου ο κύκλος αυτού του «γαϊτανάκι» δεν φαίνεται να τελειώνει.

Η επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές θα βρει τους υποψηφίους σε μια δύσκολη θέση, με μόνο τον Παύλο Πολάκη να έχει δεσμευτεί για τη συνέχιση της παρουσίας του στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Ο Πολάκης επιθυμεί να αξιοποιήσει την αντισυστημική του αποτελεσματικότητα προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους ψηφοφόρους.

Η διάλυση του κόμματος φαίνεται αναπόφευκτη, με αρκετά στελέχη να δηλώνουν ότι δεν θα συνεργαστούν ξανά με τον Σωκράτη Φάμελλο. Ο Κασσελάκης, ο οποίος καταγράφεται ως φαβορί στις δημοσκοπήσεις, αντιμετωπίζει την πιθανότητα διαγραφών ή αποχωρήσεων, εάν οι υποστηρικτές του δεν καταφέρουν να επιβληθούν.

Η βασική ατζέντα που τίθεται είναι αν ο Κασσελάκης θα μπορέσει να πείσει τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδέα μιας μετεξέλιξης του κόμματος, ή αν θα επιλέξει μια ηρωική έξοδο, απέχοντας από ένα ρόλο που δεν τού ταιριάζει. Οι εσωτερικές διαμάχες δείχνουν να είναι έντονες, με κατονομασίες όπως «νομενκλατούρα» και «γραφειοκράτες» να κυριαρχούν στις συζητήσεις.

Τελικά, οι υποψήφιοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και προσωπικές επιθέσεις, καθώς το πολιτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ αποκτά χαρακτηριστικά ριάλιτι. Οι εκλογές που πλησιάζουν προμηνύουν έναν δύσκολο και σφοδρό αγώνα, στην πορεία του οποίου μπορεί να αναδειχθούν νέες «ευάλωτες» πτυχές των υποψηφίων.

Πηγή: tovima.gr