Εξελίξεις στη διεκδίκηση αρχηγείας του ΣΥΡΙΖΑ και οι θέσεις των υποψηφίων

Εξελίξεις στη διεκδίκηση αρχηγείας του ΣΥΡΙΖΑ και οι θέσεις των υποψηφίων

Ο Παύλος Πολάκης, επιδιώκοντας να δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα, τόνισε τη σημασία της ομόνοιας μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η απόφασή του να προτείνει τη συνάντηση στην Κουμουνδούρου έρχεται σε μια περίοδο έντασης, η οποία δεν έχει ακόμα εκτονωθεί, κυρίως εξαιτίας του εξωδίκου που έχει καταθέσει ο καθαιρεθείς πρόεδρος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι θα είναι παρών στη συνάντηση αν αυτή πράγματι πραγματοποιηθεί, παρά τις υποψίες που δημιούργησε η διαρροή του πόθεν έσχες του. Στην ανάρτησή του, υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί να διαγράψει υποψήφιο πρόεδρο και τήρησε την ομαλότητα από την αρχή της διαδικασίας. Είχε προηγουμένως αφήσει αιχμές για όσα έγιναν στη διάρκεια της έντασης μεταξύ των υποψηφίων.

Υπό το πρίσμα όλων αυτών, τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος όσο και ο Νικόλας Φαραντούρης φαινόταν να έχουν αμφιβολίες σχετικά με τη διεξαγωγή της συνάντησης, εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να υπάρξει πίσω βήμα από τον Κασσελάκη προτού προχωρήσουν σε οποιαδήποτε συναντήση. Ο Φαραντούρης, συγκεκριμένα, επέστησε την προσοχή στην ανάγκη συνεννόησης της Πολιτικής Γραμματείας προτού καθοριστεί μια συνάντηση ενώ ο Κασσελάκης βρίσκεται στο εξωτερικό.

Αν και οι συνθήκες ήταν δύσκολες, ο Πολάκης δηλώνει πεπεισμένος για τη συνάντηση και παρέχει λεπτομέρειες για την διεξαγωγή της, αναφέροντας την παρουσία εκ των στελεχών που έχουν θεσμικό ρόλο, όπως οι Σίγκου, Παππάς και Μωραΐτης. Στην ανακοίνωσή του, προειδοποίησε οποιονδήποτε υπονομεύσει τη συνάντηση καλώντας την προσοχή σε εκείνους που επιθυμούν έναν περιορισμένο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: tovima.gr