Η Αύξηση της Πολιτικής Συνείδησης και οι Προκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Νίκο Παππά

Η Αύξηση της Πολιτικής Συνείδησης και οι Προκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Νίκο Παππά

Αιχμηρός και κατηγορηματικός, ο Νίκος Παππάς εξέφρασε τις απόψεις του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας την ανάγκη να μην σχετικοποιείται η έννοια της χούντας. Αναφερόμενος σε αυτούς που εκφράζουν τέτοιες απόψεις, τόνισε ότι «δεν έχουν θέση στις γραμμές μας», αποφεύγοντας να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο πρόεδρος της ΚΟ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως είναι η δημογραφική, η κλιματική και η οικονομική κρίση. Υπογράμμισε ότι «η δεξιά πολιτεύεται με αυτές και φτιάχνει συμμαχίες με τα μεγάλα συμφέροντα», προσθέτοντας ότι μόνο η προοδευτική παράταξη έχει την ικανότητα να τις αντιμετωπίσει.

Θα ενθαρρύνει τους υποψήφιους προέδρους να αναπτύξουν τις θέσεις τους σχετικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Συγκεκριμένα, ζήτησε να εξηγήσουν πώς θα υπηρετήσουν τη συλλογικά διατυπωμένη θέση περί προοδευτικής εκλογικής συνεργασίας, πώς θα ενώσουν το κόμμα και πώς θα προχωρήσουν στον μετασχηματισμό του.

Ο Νίκος Παππάς, τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία των δημόσιων και οργανωμένων συζητήσεων, ενόψει των debates, επισημαίνοντας ότι αυτές πρέπει να γίνονται ανοιχτά και επανειλημμένα, με την εγγύηση του κόμματος. Διευκρίνισε μάλιστα ότι «κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία».

Επιπλέον, ο Παππάς τόνισε ότι δύο είναι οι προϋποθέσεις για την επιτυχία της προοδευτικής παράταξης: Η ανάγκη για ένα ανάχωμα απέναντι στον ιστορικό αναθεωρητισμό Μητσοτάκη και η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με προοδευτικές αριστερές συνεργασίες.

Πηγή: tovima.gr