Η Ειρήνη Αγαπηδάκη Ενθαρρύνει τις Γυναίκες για Προληπτικές Εξετάσεις Υγείας

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη Ενθαρρύνει τις Γυναίκες για Προληπτικές Εξετάσεις Υγείας

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη προχώρησε σε μια σημαντική δήλωση στη Βουλή σχετικά με την υγεία της. «Έχω ευρήματα στο στήθος, θέλει παρακολούθηση για να μην εξελιχθεί σε κακοήθεια», ανέφερε. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εξήγησε την ανάγκη για αυτήν την ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι σκοπός της ήταν να ενθαρρύνει τις γυναίκες να μην φοβούνται να κάνουν τη μαστογραφία τους. «Η εξέταση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να διατηρούμε τον έλεγχο και να ανιχνεύουμε έγκαιρα πιθανά προβλήματα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, η κυρία Αγαπηδάκη απέστειλε μια επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο, ζητώντας του να υπάρξει παρότρυνση για προληπτικές εξετάσεις (όπως μαστογραφία, καρδιολογικές εξετάσεις και εξετάσεις για το παχύ έντερο) σε όλες τις εκκλησίες. Η πρόταση της υπουργού έγινε δεκτή από την Ιερά Σύνοδο και το μήνυμα αυτό θα διαβαστεί σε όλους τους ναούς την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου.

Στην επιστολή της, η Αγαπηδάκη τόνισε τη σημαντικότητα του ρόλου της Εκκλησίας στη ζωή των ανθρώπων στη χώρα, αναφέροντας την πνευματική καθοδήγηση και υποστήριξη που παρέχει. «Πιστεύω ακράδαντα ότι η συμβολή σας θα μπορούσε να έχει καθοριστική σημασία στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας του Υπουργείου Υγείας για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με την πρόληψη σε θέματα υγείας, ενισχύοντας έτσι την υγεία και την ευημερία», σημείωσε. Κλείνοντας, ζήτησε την άδειά του ώστε οι ιερείς να αναγνώσουν ένα σύντομο ενημερωτικό κείμενο στους πιστούς μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής.

Πηγή: tovima.gr