Η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και οι πολιτικές δηλώσεις γύρω από τα Τέμπη

Η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και οι πολιτικές δηλώσεις γύρω από τα Τέμπη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη συναυλία για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο, όπου ζητήθηκε δικαιοσύνη για το «έγκλημα» και εκφράστηκε αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό. Σχολίασε τις αντιδράσεις που ακολούθησαν, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο ο πόνος των συγγενών να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιους που είτε βρίζουν είτε προωθούν πολιτικά μηνύματα. Αναφέρθηκε σε «τυμβωρύχους» που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να προχωρήσουν σε προπαγάνδα, λέγοντας ότι τα Τέμπη δεν μπορούν να λειτουργούν ως σωσίβιο επιβίωσης κανενός κόμματος.

«Ο σεβασμός στους νεκρούς μπορεί να εκφραστεί με διάφορους τρόπους, είτε μέσω μιας συναυλίας είτε μέσω δημόσιων δηλώσεων», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκφράζοντας τη συμπόνια του για τους γονείς που πενθούν. Στόχος είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να σταματήσει η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να πάει στη Χάγη μόνο για να συζητήσει και να επιλύσει ζητήματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, αλλά δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί την κυριαρχία της. Για τα δημοσιεύματα σχετικά με την αγορά Eurofighter από την Τουρκία, υποστήριξε ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις και δεν έχουν προκύψει επίσημες δηλώσεις από τη γερμανική πλευρά που να το επιβεβαιώνουν.

Εν τω μεταξύ, για την ακρίβεια στο ρεύμα, υποστήριξε ότι η πολιτική των πολύχρωμων τιμολογίων δικαιώθηκε, καθώς οι τιμές ρεύματος ήταν χαμηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Επίσης, αναφέρθηκε στο πράσινο τιμολόγιο, λέγοντας ότι δεν προορίζεται να παραμείνει μόνιμα, αλλά θα παραμείνει ως επιλογή για όσους δεν επιλέξουν άλλο τιμολόγιο.

Πηγή: tovima.gr