Η Επίσκεψη Κουτσούμπα στην ΕΥΔΑΠ και η Ανάλυση των Προβλημάτων των Εργαζομένων

Η Επίσκεψη Κουτσούμπα στην ΕΥΔΑΠ και η Ανάλυση των Προβλημάτων των Εργαζομένων

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στον Περισσό. Οι εκπρόσωποι του σωματείου του παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με σημαντικότερα την έλλειψη προσωπικού, τις ελαστικές μορφές εργασίας, την επαφή με επικίνδυνες ουσίες όπως ο καρκινογόνος αμίαντος, την εντατικοποίηση και τις μειώσεις μισθών.

Στη συνέχεια, ο κ. Κουτσούμπας μίλησε σε εκδήλωση της ΚΟ ΕΥΔΑΠ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και διεθνώς, επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά γρήγορα στην εφαρμογή ενός αντιλαϊκού προγράμματος, επιτιθέμενη στα δικαιώματα των εργαζομένων και προσπαθώντας να ενισχύσει την κερδοφορία ορισμένων επιχειρηματικών ομίλων.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ σχολίασε ότι η κυβέρνηση εκπροσωπεί μια σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες των πολιτών, αναφέροντας συγκεκριμένα το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2025 στην ελληνική Βουλή. Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι προωθεί το σχέδιο ως θετική εξέλιξη για το λαό, την ώρα που στην πραγματικότητα δημιουργεί νέους φόρους και περιορισμούς στις δαπάνες για τις λαϊκές ανάγκες.

Επιπλέον, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η διαχείριση του νερού στην καπιταλιστική κοινωνία γίνεται με κριτήριο το κέρδος, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της λειψυδρίας. Ανέφερε ότι η χώρα μας χάνει ετησίως 86 εκατ. κυβικά μέτρα νερού από τις ορεινές περιοχές και ότι το 40% της παροχής νερού στις πόλεις χάνεται λόγω διαρροών στα παλαιωμένα δίκτυα.

Σύμφωνα με τον γραμματέα, το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη τεχνικών λύσεων, αλλά η απουσία μιας συγκεκριμένης πολιτικής και έργων που θα μπορούσαν να απαντήσουν στα προβλήματα λειψυδρίας. Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα αναζητούν άλλοθι πίσω από την κλιματική κρίση, αποφεύγοντας να αναγνωρίσουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης στην κρατική διαχείριση του νερού.

Πηγή: tovima.gr