Η Εσωκομματική Κρίση του ΣΥΡΙΖΑ και οι Αντιδράσεις σχετικά με τα Προσωπικά Δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη

Η Εσωκομματική Κρίση του ΣΥΡΙΖΑ και οι Αντιδράσεις σχετικά με τα Προσωπικά Δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη

Η ηφαίστειος αναταραχή εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχει πυροδοτηθεί από την νομική ενέργεια του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος υπέβαλε εξώδικο επικαλούμενος διαρροή προσωπικών δεδομένων. Αυτό το γεγονός οδήγησε σε έναν «Ασκό του Αιόλου» με αντιδράσεις που αντηχούν μέσα στην Κουμουνδούρου. Ήδη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, που πραγματοποιήθηκε μετά τις 13:00 της Τρίτης, τέθηκε το ζήτημα παραπομπής του Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αίτημα διαγραφής. Το μπλοκ των 87, με τη φωνή της Όλγας Γεροβασίλη, υποστήριξε ότι η ποινικοποίηση της διαδικασίας των εκλογών και οι αναφορές στον εισαγγελέα δεν είναι αποδεκτές.

Εκτός από αυτήν την εξέλιξη, η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε την παραίτηση της γραμματέα Ράνια Σβίγκου, επισημαίνοντας ότι δεν φρόντισε κατάλληλα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων του Κασσελάκη. Σύμφωνα με την Τζάκρη, η Σβίγκου είχε ευθύνη να διαφυλάξει αυτά τα δεδομένα μέχρι να αναρτηθούν τα οικονομικά στοιχεία όλων των υποψηφίων στο διαδίκτυο, κάτι που δεν συνέβη. «Ο Γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης, είναι θεσμός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχα, η Κασσελάκη, στην Πολιτική Γραμματεία, χρειάστηκε να διευκρινίσει τη θέση της σχετικά με το προτεινόμενο έκτακτο συνέδριο (8-10 Νοεμβρίου), εκφράζοντας τη θέση ότι αυτό θα πρέπει να διεξαχθεί αποκλειστικά με φυσική παρουσία. «Θέλω να μου πείτε σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς», απαίτησε η Κασσελάκη, τονίζοντας την ανάγκη για ορθολογική οργάνωση.

Έχει προγραμματιστεί μια σειρά τροπολογιών προκειμένου το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εναρμονιστεί με τις προηγούμενες αποφάσεις των συνεδρίων του 2022 και του 2023, όπως υπογράμμισε. Οι εντάσεις και οι προτάσεις που κατατίθενται συνεχίζουν να ανταγωνίζονται την εσωκομματική ενότητα, εν μέσω σφοδρών αντιπαραθέσεων.

Πηγή: tovima.gr