Η νέα εποχή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠαΣοΚ

Η νέα εποχή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠαΣοΚ

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Νίκος Ανδρουλάκης γιορτάζει την ανανεωμένη θητεία του στην ηγεσία του ΠαΣοΚ, απολαμβάνοντας τρυφερές στιγμές με τον γιο του. Αυτή η οικογενειακή στιγμή σχολιάζεται ως μία από τις πιο ζεστές που έχει βιώσει το κόμμα τους τελευταίους μήνες.

Η αποδοχή της νίκης του Ανδρουλάκη στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών του επέτρεψε να χαλαρώσει και να περάσει ποιοτικό χρόνο με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, που τον συνεχάρησαν και συζήτησαν μαζί του για τις πολιτικές και παραπολιτικές πτυχές της εσωκομματικής διαδικασίας.

Εν μέσω του πανηγυρικού κλίματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέμιζε μία σημαία του ΠαΣοΚ και τραγουδούσε το «καλημέρα ήλιε, καλημέρα» από τη σκηνή μπροστά στην είσοδο της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί από διάφορες περιοχές της χώρας συμμετείχε με ενθουσιασμό.

Κατά την ομιλία του, που διέκοπταν συχνά τα χειροκροτήματα και τα συνθήματα, ο Ανδρουλάκης εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους τους συνυποψηφίους του και υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγών στη χώρα και την επιθυμία του να νικήσουν στις επόμενες εκλογές τη Νέα Δημοκρατία. «Δεν αγωνίζομαι για την εξουσία. Αγωνίζομαι για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Έχουμε χρέος να νικήσουμε», δήλωσε.

Η καταμέτρηση των ψήφων είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα το βράδυ, με 213.781 μέλη και φίλους του κόμματος να συμμετέχουν. Τα ποσοστά στις εκλογές ανέδειξαν τον Ανδρουλάκη με 59,9% και τον Χάρη Δούκα με 40,1%, σε μία διαδικασία που διεξήχθη χωρίς προβλήματα, γεγονός που προκάλεσε ικανοποίηση και για την τεχνολογική υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας.

Ο Χάρης Δούκας, αμέσως μετά την ανακήρυξη του Ανδρουλάκη, του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις αξίες του ΠαΣοΚ. Στις δηλώσεις του, ανέφερε: «Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή», δηλώνοντας ενωτικός και εστιασμένος στον κοινό αγώνα για τις αρχές του κόμματος.

Παράλληλα, μηνύματα ενότητας και συνεργασίας εξέφρασαν και άλλοι παράγοντες του ΠαΣοΚ, επικροτώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες που διασφαλίστηκαν στις εκλογές. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το ΠαΣοΚ σε μία φάση ανάλυσης των αποτελεσμάτων και υλοποίησης των υποσχέσεων που έχει δώσει ο Ανδρουλάκης, με την ελπίδα για μια ανανεωμένη πολιτική κουλτούρα και διάλογο με τη βάση του κόμματος.

Πηγή: tovima.gr