Η προεκλογική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και οι προκλήσεις του Στέφανου Κασσελάκη

Η προεκλογική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και οι προκλήσεις του Στέφανου Κασσελάκη

Στο ΕΡΤNews και την εκπομπή NewsRoom, ο Χρήστος Σπίρτζης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλυσε την προεκλογική κατάσταση του κόμματος και τη δυναμική του Στέφανου Κασσελάκη. Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι αρχικά κανείς δεν ήταν εναντίον του Κασσελάκη, αλλά διαμορφώθηκαν ανησυχίες όταν φάνηκε ότι δεν συνδέεται με την ιδεολογία και τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Σπίρτζης εξέφρασε την άποψη ότι ο Κασσελάκης επιδρούσε στην εσωστρέφεια του κόμματος προκαλώντας ζητήματα που δεν σχετίζονταν με πολιτικά θέματα, αλλά με προσωπικά ζητήματα της ζωής του. Αυτό φάνηκε και στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, δήλωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει επιθυμία για κομματικές καρέκλες και υπογράμμισε ότι η προσοχή του πρέπει να είναι στραμμένη στα προβλήματα του ελληνικού λαού, τα οποία έχουν αυξηθεί. «Έχω αποδείξει ότι δεν λατρεύω τις κομματικές καρέκλες. Αυτό που έχει σημασία είναι η χώρα και τα ζητήματα των πολιτών», σημείωσε.

Μάλιστα, ο Σπίρτζης προχώρησε στην πρόβλεψη ότι αν επανεκλεγεί ο Κασσελάκης, θα λειτουργήσει ως υποστηρικτής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να εξέλθει πιο δυναμικά, εάν υπήρχε μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ενίσχυση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σπίρτζης κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ βρίσκεται σε φάση διάλυσης και εξέφρασε την ανάγκη για έναν σοβαρό πολιτικό πόλο που να μπορεί να αντιπαρατεθεί αποτελεσματικά στην παρούσα κυβέρνηση.

Πηγή: tovima.gr