Η Σημασία της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας

Η Σημασία της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Παρίσι για τη σύνοδο του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ, ανέφερε τη σημασία της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 50 χώρες, όπου συζητήθηκαν οι νέες προοπτικές που ανοίγονται από την τεχνητή νοημοσύνη.

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι μια τεράστια ευκαιρία την οποία οφείλουμε να προσεγγίσουμε με φιλοδοξία και προσοχή. Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε τη δυναμική της για το καλό της κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα να παραμείνουμε σε εγρήγορση απέναντι στους κινδύνους που αυτή ενέχει», δήλωσε ο υπουργός.

Επιπλέον, τόνισε την κρίσιμη ανάγκη για διεπιστημονικότητα στην κατανόηση αυτής της νέας πραγματικότητας. «Δίπλα στους μηχανικούς λογισμικού πρέπει να συμμετέχουν και ειδικοί στην ηθική φιλοσοφία, τη ρυθμιστική πολιτική και τη νομική επιστήμη», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, σημείωσε ότι τα εργαλεία προσωποποιημένης μάθησης έχουν αρχίσει ήδη να αναπτύσσονται και να χρησιμοποιούνται διεθνώς. Η έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι επιτακτική, ενώ προτεραιότητα πρέπει να δοθεί και στη συνεργασία κρατών και κυβερνήσεων για τη διαμόρφωση κοινών κανόνων και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Ο ρόλος οργανισμών όπως ο Ο.Ο.Σ.Α. είναι καθοριστικός.

Πηγή: tovima.gr