Η Στάση Αποχής Στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Προκαλεί Αντιδράσεις και Καταγγελίες για Υπονόμευση του Κόμματος

Η Στάση Αποχής Στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Προκαλεί Αντιδράσεις και Καταγγελίες για Υπονόμευση του Κόμματος

Ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε «αντικομματική» τη στάση αποχής των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «έπρεπε να είναι όλοι και όλες εδώ». Κατήγγειλε ότι εσωτερικά στελέχη του κόμματος, ακόμη και από την Πολιτική Γραμματεία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, υπονόμευσαν τα όργανα του κόμματος. Αυτή η υπονόμευση εκφράστηκε δημόσια, με τα εν λόγω στελέχη να αρνούνται τον ρόλο τους ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι επιβεβαιώνονται τα μηνύματα για την αντισυγκέντρωση και τη διαμαρτυρία έξω από την Κεντρική Επιτροπή. Επιπλέον, τόνισε ότι «σοβαρά λάθη» οδήγησαν στην «συρρίκνωση και την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέροντας ειδικά τη δημιουργία εσωτερικών εχθρών, η οποία «κορυφώθηκε μετά το Συνέδριο». Κατήγγειλε επίσης ως «αντικαταστατική» την αλλαγή προεδρίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα χωρίς απόφαση των οργάνων, καθώς και τις εσωτερικές συζητήσεις για τον Πολάκη, την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου και το θέμα της Αθηνάς Λινού.

«Το πρόβλημα δεν ήταν τα πρόσωπα, ήταν οι πολιτικές», τόνισε και αναφέρθηκε στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία είχε προσκληθεί να προχωρήσει σε «μομφή», όταν η προθυμία των μελών ήταν να απευθυνθούν στη «βάση». Κατέληξε ζητώντας αν κάποιος θέλει διαγραφές και αποκλεισμούς, σημειώνοντας ότι «η πλειοψηφία των μελών έλεγε ‘πάμε σε προσφυγή στη βάση χωρίς κανένα αποκλεισμό και χωρίς μομφή’». Υπογράμμισε ότι «οποιος επιτίθεται στο κόμμα επιδιώκει αποκλεισμούς» και διερωτήθηκε εάν φταίνε τα μέλη του κόμματος που υπερασπίζονται το ΣΥΡΙΖΑ ή οι ίδιοι που δρουν εις βάρος του.

Πηγή: tovima.gr