Η υποψηφιότητα Φάμελλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες

Η υποψηφιότητα Φάμελλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες

Στο πλαίσιο των διαδικασιών που αφορούν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος απέστειλε ηλεκτρονικά το «πόθεν έσχες» του, το οποίο θα συνοδεύσει την υποψηφιότητά του. Πηγές κοντά στον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανέφεραν ότι η υποβολή του ήταν κάτι που ζητήθηκε εκ των προτέρων από την Πολιτική Γραμματεία και εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα.

Το «πόθεν έσχες» του Σωκράτη Φάμελλου περιλαμβάνει τόσο το οικονομικό έτος 2021, το οποίο είναι το τελευταίο που έχει υποβληθεί επίσημα, όσο και το έγγραφο του 2023, για το οποίο η πλατφόρμα υποβολής δεδομένων δεν έχει ακόμη ανοίξει. Ο ίδιος σχεδιάζει να υποβάλει τον φάκελο της υποψηφιότητάς του το μεσημέρι της Τετάρτης (9/10), μαζί με το έγγραφο που περιλαμβάνει 30 υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να επισημοποιήσει τη συμμετοχή του στη διαδικασία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων έχει οριστεί για τις 24 Οκτωβρίου. Τα πόθεν έσχες των υποψηφίων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ αποκλειστικά για την ενημέρωση των μελών, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παυσανίας Παπγεωργίου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Στο μεταξύ, υπάρχει και το εξώδικο που υπέβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κουμουνδούρου «ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς και το αίτημα του Καπνισάκη για την παραίτηση της γραμματέως Ρ. Σβίγκου.

Πηγή: tovima.gr