Ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας υπό το Πρίσμα των Νέων Χειρουργείων στην Ελλάδα

Ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας υπό το Πρίσμα των Νέων Χειρουργείων στην Ελλάδα

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τα απογευματινά χειρουργεία συνιστά ένα βήμα προς την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την απόφαση που επηρεάζει ασθενείς που περιμένουν μήνες για να υποβληθούν σε επεμβάσεις, χαρακτηρίζοντας τα απογευματινά χειρουργεία ως «απογευματινά χειρουργεία με το αζημίωτο».

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα επικοινωνεί με τους ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής άνω των τεσσάρων μηνών, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για την επέμβασή τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως αυτές οι ενέργειες είναι μια προσπάθεια εκμετάλλευσης των προβλημάτων υγείας χιλιάδων πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να ανταλλάσσει το δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια Υγεία με περιορισμένες δωρεάν επεμβάσεις χρηματοδοτούμενες από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επισημαίνουν ότι ακόμη και αν μειωθεί η λίστα αναμονής, οι επόμενοι ασθενείς θα αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα για τη χειρουργική τους παρέμβαση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ, αναβάθμιση του εξοπλισμού και προσλήψεις προσωπικού με τις κατάλληλες αμοιβές. Ανακοίνωσε επίσης ότι υποστηρίζει τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας και κατά της υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας, συμμετέχοντας στην πανυγειονομική απεργία στο ΕΣΥ.

Πηγή: tovima.gr