Ημερίδα για την Αντιμετώπιση της Ακρίβειας και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ελληνική Οικονομία

Ημερίδα για την Αντιμετώπιση της Ακρίβειας και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ελληνική Οικονομία

Το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα για την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου.

Στη συζήτηση, πρώην Υπουργοί Οικονομίας από προοδευτικές κυβερνήσεις θα αναπτύξουν τις προτάσεις τους για τη σύγκλιση με την ΕΕ και την αντιμετώπιση της ακρίβειας, επικεντρωμένοι στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Σημαντική θα είναι η παρέμβαση της υποψήφιας Πρωθυπουργού του Νέου Λαϊκού Μετώπου, Lucie Castets, η οποία θα μοιραστεί την εμπειρία από τη Γαλλία και θα σχολιάσει τις προοπτικές δημιουργίας ενός κυβερνητικού προγράμματος που να ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Η κρίσιμη περίοδος που διανύουμε, με εξ inseration-φα φυγή στις διεθνείς και ευρωπαϊκές οικονομικές εξελίξεις, έχει επιφέρει αυξημένη αβεβαιότητα και οικονομική επιβράδυνση. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, καθώς η ακρίβεια αυξάνεται, και οι προκλήσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη, την εργασία και την επιχειρηματικότητα γίνονται πιο φαεινές.

Σημαντικές εισηγήσεις θα γίνουν από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος θα ανοίξει την εκδήλωση, και θα εξετάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Ο Γιώργος Ιωαννίδης θα μιλήσει για την κοινοτική έρευνα του ΚΕΠΕ σχετικά με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή ανά εισόδημα, ενώ ο Στράτος Φαναράς και ο Γιάννης Μπαλαμπανίδης θα παρουσιάσουν στοιχεία σχετικά με την ακρίβεια και το κόστος ζωής που έχει προσφέρει η Metron Analysis.

Αναλυτές από το πεδίο της ενεργειακής πολιτικής και της στεγαστικής πολιτικής, όπως η Επιστήμη Οικονομοπούλου και ο Θωμάς Μαλούτας, καθώς και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου ΕΝΑ, Τάκης Κορκολής, θα αναδείξουν τη σημασία της εξεύρεσης λύσεων για την ακρίβεια και τις ανισότητες μέσω πολιτικών που προάγουν τα δημόσια αγαθά.

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: tovima.gr