Καθυστέρηση στη Δίκη των Σπαρτιατών Βουλευτών και του Ηλία Κασιδιάρη

Καθυστέρηση στη Δίκη των Σπαρτιατών Βουλευτών και του Ηλία Κασιδιάρη

Μία ακόμη καθυστέρηση σημειώθηκε στην εκδίκαση της δίκης των Σπαρτιατών Βουλευτών, η οποία αναβλήθηκε για τις 31 Οκτωβρίου. Το Τριμελές Εφετείο αποφάσισε να διακόψει τη διαδικασία κατόπιν αιτήματος αναβολής που υπέβαλαν δύο εκ των κατηγορουμένων και ένας δικηγόρος υπεράσπισης. Στην υπόθεση κατηγορούνται 11 Βουλευτές που έχουν εκλεγεί με το κόμμα «Σπαρτιάτες», ένας δικηγόρος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ηθική αυτουργία στην εκλογική εξαπάτηση.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου υποστηρίζει ότι η εξαπάτηση σχετίζεται με το γεγονός ότι το κόμμα Σπαρτιάτες λειτουργούσε ως “κέλυφος” του Κασιδιάρη, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στις φυλακές Δομοκού. Παρόλα αυτά, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, κατά την εκδίκαση της δίκης, ο Κασιδιάρης, που έχει άδεια από τη φυλακή, εμφανίστηκε στο Εφετείο και ζήτησε μέσω του δικηγόρου του να γίνει η δίκη το συντομότερο δυνατόν, γεγονός που υποδηλώνει την πρόθεσή του να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Όσον αφορά τη δικαστική διαδικασία, αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη υποδικία επηρεάζει το δικαίωμα αποφυλάκισης του Κασιδιάρη, καθώς το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια της ποινής του. Η πρωτόδικη καταδίκη των εμπλεκομένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζει να εκκρεμεί και αποστερεί τα άτομα αυτά από τη δυνατότητα να ηγούνται ανοιχτά ή κρυφά σε κομματικές οργανώσεις.

Πηγή: tovima.gr