Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Σημαντικές Στιγμές της Νέας Υόρκης κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Σημαντικές Στιγμές της Νέας Υόρκης κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Δεκαοχτώ ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τις σημαντικές στιγμές του στην Νέα Υόρκη δημοσίευσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν τη ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μια τυχαία συνάντηση με Έλληνα σουβλατζή.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε κρίσιμα θέματα όπως η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τόνισε ότι «ο κόσμος μας γίνεται όλο και λιγότερο ασφαλής» και υπογράμμισε την ανάγκη για διεθνή συνεργασία. Επίσης, ανέφερε την έλλειψη μεταρρύθμισης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο κατά την γνώμη του χρειάζεται αλλαγές για να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σταθερότητα στην περιοχή και καλώντας τους εμπλεκόμενους να προχωρήσουν σε διάλογο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, χαρακτήρισε την κατοχή της Κύπρου ως παραβίαση των αρχών του Ευρωπαϊκού Χάρτη και εξέφρασε την επιθυμία της Ελλάδας για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση στο Κυπριακό. Τόνισε ότι η λύση δύο κρατών δεν είναι αποδεκτή και προέτρεψε την Τουρκία να επιστρέψει στον διάλογο.

Αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και την ανάγκη να διατηρηθούν οι διεθνείς συμφωνίες και να αποφεύγεται η αναβίωση εθνικιστικών τάσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τέλος, θίγοντας την πρόοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των κοινωνικών δικτύων, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις τους στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Πηγή: tovima.gr