Νικόλας Φαραντούρης Καταθέτει Υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με Στρατηγική Επικέντρωση στην Προοδευτική Ατζέντα

Νικόλας Φαραντούρης Καταθέτει Υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με Στρατηγική Επικέντρωση στην Προοδευτική Ατζέντα

Το Σάββατο (4/10), ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης κατέθεσε 34 υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και το πόθεν έσχες του, επισημοποιώντας έτσι την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ομιλία του, υπογράμμισε την ανάγκη του κόμματος να επιταχύνει την πορεία του προς τα εμπρός.

Ο Φαραντούρης δήλωσε ότι η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη πρέπει να ακολουθήσει έναν και μόνο δρόμο: αυτόν της προόδου. Ζήτησε από όλους να ενωθούν, υποστηρίζοντας την ανάγκη για συναδελφικότητα και αλληλεγγύη.

Στην κριτική του για τη φοβική και ηττοπαθή προσέγγιση που κυριαρχεί σε κάποιες συζητήσεις, κάλεσε για ανασυγκρότηση και ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη που θα περιλαμβάνει δυνάμεις από την Αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη για μια πατριωτική Αριστερά με αυτοπεποίθηση και διεθνές κύρος, που θα εμπνέει σεβασμό στους αντιπάλους και ενθουσιασμό στους πολίτες.

Το πολιτικό σχέδιο του Φαραντούρη εδράζεται σε 10 θεμελιώδεις άξονες. Αυτοί περιλαμβάνουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό, τη δημοκρατία και την αποκέντρωση, καθώς και την εκπαίδευση και την υγεία για όλους.

Στο κλείσιμο της ομιλίας, ανέφερε το δίλημμα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: αν θα προχωρήσει σε ανανέωση και ανασυγκρότηση ή θα συρρικνωθεί και θα εξαφανιστεί, καλώντας όλους να στραφούν στην ενότητα και τη συσπείρωση.

Πηγή: tovima.gr