Νίκος Ανδρουλάκης προετοιμάζεται για τη νέα πολιτική μάχη του ΠαΣοΚ στη Βουλή

Νίκος Ανδρουλάκης προετοιμάζεται για τη νέα πολιτική μάχη του ΠαΣοΚ στη Βουλή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προετοιμάζεται για τις σημαντικές προκλήσεις του ΠαΣοΚ που έρχονται στη Βουλή. Οι σχέσεις με την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι έντονες, με στόχο την ανάδειξη θεμάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως η ακρίβεια και η στεγαστική κρίση.

Μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που καλείται να πάρει είναι η επιλογή του επόμενου γραμματέα του κόμματος, ο οποίος θα συμβάλλει στην οργανωτική αναδιάρθρωση. Ο νέος γραμματέας θα συμμετάσχει σε έναν ευέλικτο Πολιτικό Συμβούλιο και θα έχει τον ρόλο της εποπτείας των οργανώσεων σε τοπικό και νομαρχιακό επίπεδο. Το έργο των βουλευτών σε αυτό το πλαίσιο θα είναι καθοριστικό για την αντιπολίτευση σε κάθε περιοχή.

Η γραμματεία θα έχει επίσης καθήκοντα να σχεδιάσει ένα πολιτικό πρόγραμμα για κάθε νομό, προωθώντας την περιφερειακή ανάπτυξη. Σύντομα αναμένονται συνέδρια για τις 13 περιφέρειες της χώρας, που θα στοχεύουν στη συμμετοχή των τοπικών φορέων.

Αξιοσημείωτη είναι η συζήτηση που είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τους συνεργάτες του για τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις. Ήταν μια αναγνωριστική σύσκεψη όπου δόθηκε έμφαση σε θέματα τακτικής και όχι σε συγκεκριμένες τοποθετήσεις προσώπων. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Παύλος Χρηστίδης, Παναγιώτης Δουδωνής και Δημήτρης Μάντζος αναμένονται να αναβαθμιστούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ η μαχητική παρουσία του Πάρη Κουκουλόπουλου ξεχωρίζει, όπως και η αξιοπιστία του Παύλου Γερουλάνου στα οικονομικά θέματα.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει τηλεφώνημα προς την Άννα Διαμαντοπούλου, που συζητείται ως υποψήφια για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας, ούτε προς τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα προσφέρει από οποιοδήποτε πόστο ζητηθεί. Το ενδιαφέρον για την τοποθέτηση στελεχών από την προηγούμενη εκλογική περίοδο παραμένει ενεργό, καθώς Κώστας Τσουκαλάς, Λευτέρης Καρχιμάκης και άλλα άτομα βρίσκονται στο επίκεντρο της ηγεσίας.

Είναι κρίσιμο να τονιστεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης επιθυμεί ένα καλοκουρδισμένο κόμμα, έτοιμο να λειτουργήσει ως κόμμα εξουσίας, και αυτό θα απαιτήσει εργασία και συνοχή από όλα τα μέλη. Πηγή: tovima.gr