Οδηγίες για την εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου στις εκλογές του ΠαΣοΚ

Οδηγίες για την εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου στις εκλογές του ΠαΣοΚ

Το ΠαΣοΚ εξέδωσε οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το βράδυ. Δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο. Για τον δεύτερο γύρο δεν απαιτείται καμία οικονομική συνεισφορά.

Οι εκλογείς έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας ή των Αποδήμων, ανεξαρτήτως του τμήματος που είχαν επιλέξει στον πρώτο γύρο. Σημειώνεται ότι για την ταυτοποίησή τους θα πρέπει να επιδείξουν είτε αστυνομική ταυτότητα, είτε διαβατήριο, είτε νέο τύπο διπλώματος οδήγησης. Η αναζήτηση των ψηφοφόρων θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, άρα δεν θα χρειαστεί να παρέχουν ΑΜΚΑ όσοι είναι 16 ετών ή αλλοδαποί.

Σε περίπτωση που κάποιοι υποψήφιοι δεν εμφανίζονται στον εκλογικό κατάλογο της ηλεκτρονικής συσκευής, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με το call center του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για επιβεβαίωση της συμμετοχής τους.

Για τον δεύτερο γύρο έχουν εκδοθεί νέες σφραγίδες που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, καθώς η παλιά σφραγίδα δεν θα είναι έγκυρη. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να επισημαίνονται με τα σύμβολα + (σταυρός), x (χι) ή ν (τικ), ενώ το ψηφοδέλτιο δεν θα περιλαμβάνει κουτάκι αριστερά από την ονομασία.

Οι Υπεύθυνοι Εκλογικών Κέντρων θα είναι υπόχρεοι να παραδώσουν το εκλογικό υλικό στις εφορευτικές επιτροπές την Κυριακή το πρωί, πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Σε περιστάσεις καθυστέρησης ή τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα του tablet, η εκλογική διαδικασία θα σταματήσει και η κάλπη θα σφραγιστεί μέχρι την αποκατάσταση της λειτουργίας.

Πηγή: tovima.gr