Παύλος Πολάκης προσέρχεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με σοβαρά αιτήματα και δηλώσεις για εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Παύλος Πολάκης προσέρχεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με σοβαρά αιτήματα και δηλώσεις για εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα, ο Παύλος Πολάκης προσήλθε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με δύο σημαντικά αιτήματα. Το πρώτο έχει να κάνει με τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την υπουργία Άδωνι Γεωργιάδη, για τις οποίες πρόσφατα εκδόθηκε ομόφωνη αθωωτική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο Πολάκης ζήτησε την αναίρεση της απόφασης, τονίζοντας ότι η υπόθεση σχετίζεται με τη διαχείριση δημόσιου χρήματος και ότι έχει γίνει ζημιά άνω των 250 χιλιάδων ευρώ από παράνομες προσλήψεις που έκανε ο πρώην υπουργός. «Ζήτησα να γίνει άμεσα η καθαρογραφή της απόφασης, καθώς έρχεται άλλη δίκη για 74 διορισμούς με ζημιά του δημοσίου άνω του 1,5 εκ. ευρώ», δήλωσε.

Αναφορικά με την αντιδικία του με την ανεξάρτητη πλέον βουλευτή Αθηνά Λινού, ο κ. Πολάκης κοινοποίησε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, προσάπτοντάς της ότι φαίνεται να εμπλέκεται σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον Πολάκη, η κα Λινού έχει χρησιμοποιήσει τη φιλανθρωπία ως προκάλυμμα για να καταναλώνει μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος από περιφέρειες και δήμους, όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά από το 2009.

Στο τέλος, κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πολάκης ανέφερε ότι είναι ο μοναδικός υποψήφιος που έχει παρουσιάσει συγκεκριμένο περιεχόμενο και πρόγραμμα για τον κόμμα. Ανέφερε, επίσης, ότι θα ξεκινήσει την προεκλογική του περιοδεία από την πατρίδα του, τα Χανιά.

Πηγή: tovima.gr