Πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για τις υποκλοπές και την εθνική ασφάλεια

Πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για τις υποκλοπές και την εθνική ασφάλεια

Στην Ολομέλεια της Βουλής, μια έντονη αντιπαράθεση εκτυλίχθηκε μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, αναφορικά με τις υποκλοπές. Η κ. Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε στον κ. Χατζηδάκη, απαιτώντας απαντήσεις για το γεγονός ότι είχε παρακολουθηθεί από την ΕΥΠ και το predator, καθώς και για τη δήλωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία υποστηρίζει ότι οι παρακολουθήσεις ήταν έγκυρες.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αναρωτήθηκε πώς εξασφαλίζεται ότι ο υπουργός δεν είναι εκβιαζόμενος και κατηγόρησε τον κ. Χατζηδάκη ότι δημιουργεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια. Επίσης, εξέφρασε την απορία της για τη δήλωσή του περί αναρμοδιότητας στο ερώτημα που της είχε θέσει πρόσφατα, ρωτώντας τον αν θεωρεί τον εαυτό του υποχείριο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε με ειρωνεία, σχολιάζοντας ότι κατά τις περισσότερες ημέρες του Αυγούστου ήταν παρών στην Αθήνα και ότι δεν είχε κρυφτεί. Ανέφερε επίσης ότι το θέμα είχε συζητηθεί εκτενώς στο παρελθόν και δεν είχε τίποτα νέο να προσθέσει, καλώντας όσους ενδιαφέρονται να ανατρέξουν στα πρακτικά των προηγούμενων συζητήσεων.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι είχε τοποθετηθεί πολλές φορές σχετικά με το θέμα και ότι οι απόψεις του είναι καταγεγραμμένες, ευχαριστώντας την κ. Κωνσταντοπούλου για το ενδιαφέρον της.

Πηγή: tovima.gr