Σφοδρή Αντιπαράθεση στην Ολομέλεια μεταξύ Παύλου Πολάκη και Άδωνι Γεωργιάδη

Σφοδρή Αντιπαράθεση στην Ολομέλεια μεταξύ Παύλου Πολάκη και Άδωνι Γεωργιάδη

Μια ακόμη αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση του Σώματος για την άρση ασυλίας του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μήνυση που υπέβαλε ο κ. Γεωργιάδης λόγω μιας ανάρτησης του Πολάκη, στην οποία τον αποκαλεί «λαδέμπορα».

Η συζήτηση κορυφώθηκε όταν ο κ. Πολάκης ανέβηκε στο βήμα και επανέφερε την κατηγορία του για την υπόθεση Novartis. «Δεν παίρνω λέξη πίσω», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η αρχειοθέτηση της υπόθεσης εναντίον του υπουργού απορρέει από μία «παράλογη» εκτίμηση της αξιοπιστίας των μαρτύρων που κατέθεσαν με βάση τις πληροφορίες και τις εξελίξεις στην αμερικανική δικαιοσύνη. Ο βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής στη δικαιοσύνη και τόνισε τη συνεχιζόμενη δέσμευσή του στην «έντιμη Ελλάδα».

Η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη ολοκληρώθηκε με 224 ψήφους υπέρ, 46 κατά και 2 παρών. Αμέσως μετά, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι λυπάται που αναγκάζεται να προχωρήσει σε μήνυση και τόνισε την ανάγκη για πολιτικό διάλογο, απορρίπτοντας την ιδέα ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι πρέπει να γίνονται εχθροί.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη δικαίωσή του για την υπόθεση Novartis, τονίζοντας ότι οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές και ότι δεν υπήρξαν αποδείξεις εναντίον του. Καταληκτικά, πρότεινε ότι αν ο κ. Πολάκης ζητήσει δημόσια συγγνώμη, θα αποσύρει τη μήνυση, επισημαίνοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα που οφείλονται σε όλους, ανεξαρτήτως πολιτικής προτίμησης.

Πηγή: tovima.gr