Σφοδρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Σφοδρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω ανακοίνωσης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. σχετικά με το μεταναστευτικό. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το «φιλελεύθερο προφίλ του είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο».

Κατά δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη αναδεικνύουν τον εγκλωβισμό του στις εσωκομματικές διενέξεις της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός, αντί να παράσχει μια πλήρη ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησής του με την Τουρκία, ανέλαβε να ρίξει το βάρος στις διαπραγματεύσεις που είχε διεξάγει η προηγούμενη κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά.

Η ανακοίνωση επισημαίνει, επίσης, την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κρίνει τα κόμματα της άκρας Δεξιάς για τη ρητορική τους στο μεταναστευτικό, ενώ υπό την εποπτεία του συνέβη η τραγωδία στην Πύλο και πρόσφατα μανάδες και μωρά παιδιά θρηνήθηκαν στην Κω σε ένα ακόμα ναυάγιο.

Επιπλέον, χαρακτηρίστηκε η ιδέα των κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών ως «καινοτόμα», με τον πρωθυπουργό να προτρέπει τους πολίτες να σκεφτούν «έξω από το κουτί». Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι αποποιείται των ευθυνών του για την κατάσταση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, μεταφέροντας την πίεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: tovima.gr