Στη σκιά του έκτακτου συνεδρίου ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζει τις αντοχές του

Στη σκιά του έκτακτου συνεδρίου ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζει τις αντοχές του

Στην πορεία προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που είναι προγραμματισμένο για τις 8-10 Νοεμβρίου, το κόμμα προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να διατηρήσει τη συλλογικότητά του. Μια διαδρομή γεμάτη προκλήσεις και αναταράξεις. Ο επικοινωνιακός «πόλεμος» που προκαλούν οι υποψηφιότητες πρόκειται να κορυφωθεί, με τον Στέφανο Κασσελάκη να ζητά διευκρινίσεις σχετικά με τις διαδικασίες του κόμματος. Το γραφείο του αναφέρει ότι πίσω από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου υπάρχουν ερωτηματικά που χρειάζονται απαντήσεις, όπως η μίσθωση του χώρου.

Ο ίδιος ο Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία, δήλωσε ότι οι αδυναμίες του κόμματος δεν τον αφορούν, καθώς «ο λαός τα διαγράφει όλα». Δεσμεύθηκε να προσφέρει μια εναλλακτική κυβερνητική λύση για το μέλλον των παιδιών που παρέλασαν.

Αντίστοιχα, ο Σωκράτης Φάμελλος αναπτύσσει το δικό του προεκλογικό πρόγραμμα, προωθώντας την ιδέα ενός κόμματος στελεχών και μελών, όχι απλά υποστηρικτών. Στις ομιλίες του, ανέφερε ότι η θέση του προέδρου είναι ευθύνη και όχι εξουσία, ζητώντας από τους υποστηρικτές του να ενισχύσουν την εσωτερική δημοκρατία.

Η αντιπαράθεση δεν λείπει από την εσωκομματική ζωή, με τον Παύλο Πολάκη να παρομοιάζει τη συμπεριφορά του Κασσελάκη με αυτή ενός «Βασιλάκη Καΐλα». Υπογράμμισε ότι το κόμμα πρέπει να κρατήσει την ηγεμονία στη δημοκρατική παράταξη και να αποτρέψει τον αποκλεισμό του από την εκλογική διαδικασία.

Η αμφισβήτηση της διοργάνωσης του συνεδρίου σε χώρο που παραμένει κλειστός είχε ως αποτέλεσμα μια σειρά αντιδράσεων, με στελέχη να εκφράζουν την απογοήτευσή τους και κάποιοι να προγραμματίζουν ανεξαρτητοποίηση. Επίσης, τα σενάρια για διεξαγωγή του συνεδρίου σε μπουζουξίδικο οδήγησαν σε σχόλια που τόνισαν την ανάγκη για σοβαρές διαδικασίες.

Τέλος, ο Νίκολας Φαραντούρης, εκτός από τις επισκέψεις του στην Ελλάδα για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του, έχει καταθέσει και προτάσεις προς την Κομισιόν για την προστασία περιοχών Natura 2000, αναδεικνύοντας τα σοβαρά κενά στα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας.

Πηγή: tovima.gr