Στιγμές και προκλήσεις στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας σύμφωνα με τη Ντόρα Μπακογιάννη

Στιγμές και προκλήσεις στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας σύμφωνα με τη Ντόρα Μπακογιάννη

Στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στα εσωκομματικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι ο Παύλος Πολάκης είναι ο πιο σοβαρός πολιτικός στην τρέχουσα κατάσταση. «Αδυνατώ να τους παρακολουθήσω άλλο. Τουλάχιστον ο Πολάκης τοποθετήθηκε σωστά, αλλά βρε παιδί μου για όνομα του Θεού, ακούστηκε και μια φωνή λογικής εκεί μέσα. Είναι τρέλα αυτό το πράγμα, πάνε για διάλυση» δήλωσε.

Έκανε επίσης αναφορά στη σοβαρή έλλειψη αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως αυτό δημιουργεί μια σημαντική ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα. «Η ανισορροπία στη δημοκρατία έχει κόστος, με πρώτο την έλλειψη συμμετοχής. Ο κόσμος απομακρύνεται από την πολιτική γενικώς. Όταν ένα παιδί βλέπει όλα αυτά και λέει “μακριά από αυτό το τσίρκο”, τότε αυτό δημιουργεί πρόβλημα και για μας. Είναι απίστευτη η ευθύνη της ΝΔ μέσα στην απέραντη μοναξιά της» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την πρόσφατη γιορτή της ΝΔ για τα 50 χρόνια του κόμματος, εξέφρασε τη λύπη της για την απουσία του Κώστα Καραμανλή. «Αν στενοχωρήθηκα για τους δυο πρωθυπουργούς, η αλήθεια είναι για τον μεν Σαμαρά όχι, διότι ήταν αναμενόμενο, όμως για τον Κώστα Καραμανλή ναι στενοχωρήθηκα. Όλο αυτό ήταν μια γιορτή για τους αγωνιστές της ΝΔ, για όλες τις καλές και κακές στιγμές που περάσαμε μαζί στο ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης. Μαζί ενθουσιαστήκαμε, κλάψαμε, χαρήκαμε, και ο Κώστας Καραμανλής με αυτόν τον κόσμο της ΝΔ έχει μια ειδική σχέση. Ειλικρινώς με στεναχώρησε, έκανε λάθος που δεν ήρθε» δήλωσε.

Πηγή: tovima.gr