Συγκρούσεις και Αιτήματα Διαγραφής Εντός ΣΥΡΙΖΑ για τον Στέφανο Κασσελάκη

Συγκρούσεις και Αιτήματα Διαγραφής Εντός ΣΥΡΙΖΑ για τον Στέφανο Κασσελάκη

Στη θυελλώδη συνεδρίαση του Σαββάτου (4/10), οι πολιτικοί αντίπαλοι του Στέφανου Κασσελάκη εντός του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να τον φέρουν σε δύσκολη θέση, προτάσσοντας την πρόσφατη αναφορά του σε «συνιστώσα διαπλοκής». Ο νομικός Γιάννης Μπουλέκος, μέλος της ΚΕ, κατέθεσε τροπολογία προς ψήφιση με στόχο την καταδίκη ανάλογων αναφορών, τονίζοντας ότι «όποιος θεωρεί τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος προϊόν διαπλοκής δεν μπορεί να είναι μέλος του κόμματος».

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης, οι οποίοι ζήτησαν από την ΚΕ να καταδικάσει εκφράσεις που προσβάλλουν συνολικά το κόμμα. Σκοπός αυτής της σχεδόν ταυτόσιμης προσπάθειας είναι να νιώσει πίεση ο Στέφανος Κασσελάκης, με προοπτική είτε να παραπεμφθεί είτε να ανακαλέσει τις δηλώσεις του. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μέλη αποχώρησαν από την αίθουσα.

Νωρίτερα, ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης είχε ζητήσει την παραπομπή του Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής του. Ο Μουμουλίδης υπογράμμισε ότι «όποιος βλάπτει το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση σε αυτόν» και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά, επισημαίνοντας ότι ο Κασσελάκης «επιδόθηκε σε ένα απίστευτο κυνήγι μαγισσών», αμφισβητώντας και την ηθική του Αλέξη Τσίπρα.

Άμεσα, ο Μουμουλίδης κατηγόρησε τον Κασσελάκη ότι, μέσω της τοξικής του ρητορικής, διχάζει την παράταξη και ότι οι πολιτικές επιλογές του πρέπει να είναι καθαρές και υπεύθυνες. Ο κ. Μπουλέκος, επίσης, αναφέρθηκε σε σχέδιο διαπλοκής που αποσκοπεί στη διατήρηση της διακυβέρνησης του Μητσοτάκη μέχρι το 2031, τονίζοντας ότι αυτή τη διαπλοκή υπηρετούν αυτοί που υπονομεύουν την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων.

Πηγή: tovima.gr