Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου με Θέματα Βίας Ανηλίκων και Δημόσιες Πολιτικές

Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου με Θέματα Βίας Ανηλίκων και Δημόσιες Πολιτικές

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει το πρωί της Δευτέρας, με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας μεταξύ ανηλίκων. Στη συνεδρίαση, θα εξεταστεί η αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες αλλά και για τους γονείς τους. Επιπλέον, θα τεθούν υπό συζήτηση διάφορα θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μαζί με τον υφυπουργό Θάνο Πετραλιά, θα παρουσιάσουν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με ορίζοντα το 2028, ενώ θα συζητηθεί και το πλαίσιο των προσλήψεων που προγραμματίζονται στο Δημόσιο για το 2025. Μαζί τους θα είναι και ο Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, προκειμένου να εισηγηθεί για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, θα παρουσιάσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό πρόβλημα. Αξιοσημείωτες θα είναι και οι παρεμβάσεις που θα ανακοινωθούν για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, καθώς και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν τα αγροτικά δάνεια.

Με επιμέρους τομείς να καλύπτονται από υπουργούς όπως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, οι συζητήσεις θα εστιάσουν επίσης στις προτεινόμενες ρυθμίσεις για την εγκληματικότητα.

Πηγή: tovima.gr