Θεσσαλονίκη και Μακεδονία: Αυτόνομος Πόλος Ανάπτυξης ή Σημαία Ευκαιρίας;

Θεσσαλονίκη και Μακεδονία: Αυτόνομος Πόλος Ανάπτυξης ή Σημαία Ευκαιρίας;

Ο κ. Μιχάλης Κατρίνης, υποψήφιος Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, δήλωσε σε πρόσφατη συγκέντρωση πολιτών στη Θεσσαλονίκη ότι “το δικό μου μήνυμα είναι μήνυμα ρήξης, ελπίδας αλλά και δημιουργίας για την επόμενη μέρα”. Όπως ανέφερε, η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία είναι “ο αυτόνομος και ισχυρός πόλος περιφερειακής ανάπτυξης στη Βόρεια Ελλάδα”, αντί να θεωρούνται απλά σημαία ευκαιρίας από κάποιους.

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι οι ανησυχίες και οι αντιρρήσεις του για τη συμφωνία δικαιώνονται, καθώς παρατηρούνται αλυτρωτικές αναφορές από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων. “Ορισμένοι θυμούνται τη Μακεδονία μόνο όταν πρόκειται να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών”, πρόσθεσε, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις προκλήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται.

Επιπλέον, έκανε ειδική μνεία στη διαδικασία παραχώρησης του χώρου της ΔΕΘ σε ιδιωτικά συμφέροντα, αναφέροντας ότι η προοπτική δημιουργίας ενός σύγχρονου και λειτουργικού χώρου για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και η ταυτόχρονη ανάπλαση του σημερινού χώρου της ΔΕΘ έχει “παγώσει”. “Το μυαλό τους είναι στο Real Estate. Γιατί αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης του κ. Μητσοτάκη. Ένα παρασιτικό μοντέλο ανάπτυξης για τους λίγους”, σημείωσε.

Σχολιάζοντας τον ρόλο του ΠαΣοΚ στην αντιπολίτευση, επεσήμανε ότι για να προσελκύσουν πολίτες πρέπει να δείξουν σοβαρότητα, αξιοπιστία και μια συγκροτημένη πρόταση διακυβέρνησης. “Αντιπολίτευση δεν μπορούν να κάνουν όσοι φοβούνται να πουν κάτι που θα δυσαρεστήσει τους ισχυρούς ή όσοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Μητσοτάκη”, τόνισε.

Ο κ. Κατρίνης έκλεισε τη ομιλία του λέγοντας ότι δεν φοβάται να μιλήσει για τα καρτέλ που ελέγχουν την οικονομία και την αγορά, καθώς δεν χρωστάει σε κανέναν και δεν τον κρατάει κανείς.

Πηγή: tovima.gr