Η μουσική επιστροφή των Coldplay και οι αξιόλογες δουλειές των Hard Quartet και The Smile

Η μουσική επιστροφή των Coldplay και οι αξιόλογες δουλειές των Hard Quartet και The Smile

Οι Coldplay επιστρέφουν στην δισκογραφία με το νέο τους άλμπουμ «Moon Music», επιμένοντας στα τρία «L» – «live, laugh, love». Ο Chris Martin και η παρέα του, με την υπερβολική τους παραγωγή, αποδεικνύουν γιατί παραμένουν αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, ειδικά μετά τις δύο sold out συναυλίες τους στο ΟΑΚΑ την περασμένη καλοκαιρινή περίοδο. Όμως, το μέγεθος και η λάμψη μπορεί να μην αρκούν, καθώς το νέο αυτό έργο τους ζητά πιο βαθιά συμπόνοια και ενότητα.

Το εναρκτήριο ομότιτλο κομμάτι προσφέρει μία αναζήτηση, ενώ συνέχει με τον γλυκό «feelslikeimfallinginlove», το οποίο είναι χαρακτηριστικό του ήχου τους. Το «iAAM» αποκρυσταλλώνει την αισιοδοξία τους, με το «Good feelings» να περιλαμβάνει συνεργασία με την Ayra Starr και τον Nile Rodgers. Το μουσικό τους αποκορύφωμα είναι το «We pray», το οποίο περιλαμβάνει και αρκετούς εκλεκτούς καλεσμένους, όπως η Little Simz και ο Burna Boy, και συνδυάζει διαφορετικά μουσικά στυλ.

Από την άλλη πλευρά, οι Hard Quartet, ένα indie/alt-rock supergroup μελών που περιλαμβάνει τους Stephen Malkmus, Matt Sweeney, Jim White και Emmett Kelly, μας συστήνονται με το πρώτο τους άλμπουμ. Η μουσική τους ταξιδεύει από avant-glam έως power-punk, προσφέροντας κομψές κιθάρες και μεγάλες μελωδίες. Αυτή η συνεργασία δεν είναι απλώς ένα stoner jam session, αλλά μία εκδήλωση που αντανακλά την αγάπη τους για τη μουσική.

Αξιοσημείωτο είναι και το νέο άλμπουμ των The Smile, που αποτελείται από μέλη των Radiohead. Το «Cutouts» συνεχίζει τη μουσική τους πορεία, ενσωματώνοντας στοιχεία jazz και progressive rock. Δέκα νέα κομμάτια ηχογραφήθηκαν σε διάσηστα στούντιο και ηχογραφήθηκαν με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής του Λονδίνου, δημιουργώντας μία προοπτική πειραματικού ήχου.

Η μουσική των Coldplay, αν και γεμάτη αισιοδοξία, αναζητά μια αντίκτυπο μεγαλύτερη από την απλή διασκέδαση. Αν και αναγνωρίζουμε την καλλιτεχνική τους προσπάθεια, η αναγκαιότητα πρακτικών λύσεων στα παγκόσμια προβλήματα παραμένει. Από την άλλη, οι Hard Quartet και The Smile, με τις νέες τους προτάσεις, υπόσχονται να φέρουν φρέσκιες ιδέες στη μουσική σκηνή.

Πηγή: tovima.gr