Η Παράσταση Το Ακρωτήρι Στη Σκηνή Του Θεάτρου Ιλίσια

Η Παράσταση Το Ακρωτήρι Στη Σκηνή Του Θεάτρου Ιλίσια

Μία από τις πιο αναμενόμενες παραστάσεις της χρονιάς κάνει πρεμιέρα στις 6 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Ιλίσια. Η Μαρία Ναυπλιώτου συνεργάζεται με τον Δημήτρη Αλεξανδρή στην παράσταση «Το Ακρωτήρι», που είναι σκηνοθετημένη από τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο. Το έργο, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα της Off Broadway σκηνής και έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις, όπως το 1ο βραβείο Θεατρικού Έργου από το Blanche and Irving Laurie Foundation’s Theatre Visions Fund Award και υποψηφιότητες για τα Outer Critics Circle Awards, Drama League Award και τρία Lucille Lortel Awards.

Η υπόθεση του έργου παρακολουθεί την Τζουλιάνα, μια ταλαντούχα και παθιασμένη νευρολόγο, καθώς περνά από την επιτυχία στην αποτυχία και από εκεί στην ελπίδα. Το έργο διηγείται με μοναδικό τρόπο την εμπειρία της άγνωστης γκρίζας ζώνης, στην οποία αντιμετωπίζει την απώλεια της συνείδησής της. Η Τζουλιάνα πιστεύει ότι η ευθύνη για τις οράσεις και τις ακρόασε έχει ο καρκίνος, αν και τα ιατρικά αποτελέσματα της διαφωνούν. Ο σύζυγός της, που η ίδια τον περιγράφει ως άπιστο και χειριστικό, αποδεικνύεται ότι την στηρίζει με αγάπη και φροντίδα.

Η σχέση της με την κόρη της, η οποία είναι αποξενωμένη, περιλαμβάνει πολλές αντιφάσεις και συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες. Ωστόσο, το έργο δεν περιορίζεται μόνο σε οικογενειακή δραματική αφήγηση, καθώς το μυστήριο γύρω από την κατάσταση της Τζουλιάνας εντείνεται με τα επεισόδια κατάρρευσης να πληθαίνουν.

Το παλιό οικογενειακό σπίτι, το οποίο έχει πουληθεί εδώ και χρόνια, ενσαρκώνει έναν συμβολισμό στην ιστορία. Οποιαδήποτε αλήθεια γύρω από την κόρη της αποκαλύπτεται και διαφέρει πολύ από ό,τι φαινόταν αρχικά. Ενώ η ηρωίδα χάνει σταδιακά τη συνείδησή της, προετοιμάζεται για την πιο σημαντική μάχη της ζωής της: την πάλη με την απώλεια.

«Το Ακρωτήρι» αναδεικνύει την τραγική διαδρομή του να χάνει κάποιος μέρα με τη μέρα τη συνείδησή του, και τη σφοδρή μάχη που διεξάγει με τους πιο κοντινούς του ανθρώπους. Τελικά, η παράσταση εξερευνά τον τρόπο που μπορεί κάποιος να επανεφεύρει τον εαυτό του και να βρει ξανά τον δρόμο του στη ζωή, ακόμα και μετά την μεγαλύτερη τραγωδία. Ο Sharr White έχει δημιουργήσει δύο χαρακτήρες που δίνουν αγώνα για να ανακαλύψουν το κέντρο τους, με την ηρωίδα να παλεύει να επιστρέψει στο φως.

Πηγή: tovima.gr