«Μαγική Βραδιά για την Προστασία των Ελληνικών Θαλασσών στον Πόρο»

«Μαγική Βραδιά για την Προστασία των Ελληνικών Θαλασσών στον Πόρο»

Με εντυπωσιακή προσέλευση και μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η συναυλία «Θάλασσα Μάνα» το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024, στον Πόρο, προσελκύοντας κοινό από την περιοχή, τα γειτονικά νησιά και την Αθήνα. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την «Καθετή» και την ΑΚΤΑΙΑ, με τη στήριξη των Rauch Foundation και Argosaronic Environment Foundation, είχε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση για την προστασία των ελληνικών θαλασσών από περιβαλλοντικές απειλές, εστιάζοντας στην επίδραση των βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών.

Η βραδιά ξεκίνησε με την ανέκδοτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Το Ιερό του Ποσειδώνα», το οποίο συγκίνησε το κοινό, αναδεικνύοντας τις καταστροφικές συνέπειες της αλόγιστης ανάπτυξης των ιχθυοκαλλιεργειών. Η γνωστή δημιουργός Λίνα Νικολακοπούλου, που είχε την επιμέλεια της εκδήλωσης, προσέφερε μια μαγική βραδιά συνοδευόμενη από τους καταξιωμένους ερμηνευτές Θοδωρή Βουτσικάκη και Ελένη Δημοπούλου. Με τη χρήση λόγων από τον Γιώργο Σεφέρη, η κα Νικολακοπούλου μετέφερε την ατμόσφαιρα μιας γαλήνιας αλλά και ανήσυχης Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Πόρου, Γεώργιος Κουτουζής, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση της κας Νικολακοπούλου από την «Καθετή» για την πολύτιμη συνεισφορά της στην τέχνη και την κοινωνία. Στη διάρκεια της βράβευσης, η πρόεδρος της «Καθετής», Εύα Δουζίνα, της απένειμε το βραβείο, και η κα Νικολακοπούλου ευχαρίστησε θερμά τον οργανισμό, δηλώνοντας: «Αξίζουμε την καθαρή σταγόνα. Έχουμε δικαίωμα στην ομορφιά, στην πληροφορία, σε κοινές αποφάσεις».

Η συναυλία δεν υπήρξε απλώς μια καλλιτεχνική εκδήλωση, αλλά ένα ισχυρό κάλεσμα για δράση, αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη προστασίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Μέσα από τη μουσική και την τέχνη, οι καλλιτέχνες ανέδειξαν το μήνυμα ότι η προστασία των θαλασσών μας δεν αποτελεί μόνο θέμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, αλλά και ευθύνη όλων μας.

Πηγή: tovima.gr