Μουσικές Διαδρομές Τριών Βρετανίδων Καλλιτεχνών που Σημαδεύουν τον Σύγχρονο Ήχο

Μουσικές Διαδρομές Τριών Βρετανίδων Καλλιτεχνών που Σημαδεύουν τον Σύγχρονο Ήχο

Τρεις Βρετανίδες καλλιτέχνες, η THSA, η Jaz Karis και η Suki Waterhouse, αποδεικνύουν πως η μουσική μπορεί να εκφράσει συναισθήματα χωρίς να απαιτεί πολύπλοκα μέσα. Ακολουθώντας τον εσωτερικό τους κόσμο, έχουν δημιουργήσει αξιόλογα μουσικά έργα, συνδυάζοντας λιτότητα και ουσία.

Η THSA κυκλοφόρησε το «Capricorn Sun», ένα άλμπουμ γεμάτο χορευτικά κομμάτια που εκφράζουν ταυτόχρονα συναισθήματα όπως η απόγνωση. Το πρώτο της άλμπουμ περιλαμβάνει κομμάτια με επιρροές από καλλιτέχνες όπως οι Bonobo και Four Tet, προσφέροντας έναν ποικιλόμορφο ήχο. Στον δεύτερο δίσκο της, εκφράζει με πιο εξωστρεφή τρόπο τα συναισθήματα της απομόνωσης, όπως φαίνεται στο κομμάτι «Drive» και στο «Sad Girl», που αναδεικνύουν την ένταση των συναισθημάτων της.

Η Jaz Karis, με το ντεμπούτο άλμπουμ της «Safe Flight», προσφέρει μια παραδοσιακή R&B εμπειρία. Με την επιρροή από καλλιτέχνες όπως η Erykah Badu, η Karis δημιουργεί έναν ονειρικό ήχο με μοναδικά φωνητικά. Η διάχυτη αίσθηση κοσμοπολίτικης πολυπλοκότητας καθιστά την δουλειά της, ένα σταθερό βήμα στην καριέρα της.

Από την άλλη, η Suki Waterhouse με το άλμπουμ της «I Can’t Let Go», συνδυάζει εμπνεύσεις από τη ζωή της με μελωδικές ερμηνείες. Δημιούργησε το άλμπουμ της στον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης της, μετατρέποντας το σαλόνι της σε στούντιο. Η εκφραστική της φωνή και οι αυθεντικοί στίχοι αντανακλούν την προσωπική της πορεία. Η Waterhouse ελπίζει να αγγίξει τους ακροατές της προσφέροντας ένα «soundtrack» για τη ζωή τους.

Κάθε μία από αυτές τις καλλιτέχνιδες φέρει την δική της μοναδική προσέγγιση και μουσικό στυλ, δημιουργώντας αναμφίβολα αξέχαστες μουσικές στιγμές. Πηγή: tovima.gr