Τίτλος: Μεγάλη γιορτή του ελληνικού κινηματογράφου στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Τίτλος: Μεγάλη γιορτή του ελληνικού κινηματογράφου στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστούν συνολικά 22 μεγάλου και 24 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου. Ειδικότερα, 18 από αυτές θα προβληθούν για πρώτη φορά και εννέα συμμετέχουν στα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ.

Μέλη της επιτροπής που ανέλαβαν την επιλογή των ταινιών είναι οι Σπύρος Ιακωβίδης (σκηνοθέτης-παραγωγός), Χρήστος Μπακατσέλος (κριτικός κινηματογράφου) και Μίνα Ντρέκη (παραγωγός).

Ανάμεσα στις ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού είναι η “Αγαπούσε τα λουλούδια περισσότερο” του Γιάννη Βεσλεμέ, όπου τρία αδέρφια προσπαθούν να αναστήσουν τη μητέρα τους με τη βοήθεια μιας χρονομηχανής. Η ταινία “Κρέας” του Δημήτρη Νάκου αφηγείται την ιστορία ενός πατέρα που πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις μετά τον θάνατο του γείτονα από τον γιο του. Επίσης, η ταινία “Arcadia” του Γιώργου Ζώη εξερευνά τις συνέπειες ενός θανατηφόρου ατυχήματος σε ένα τουριστικό θέρετρο.

Στην ενότητα Meet the Neighbors+, η ταινία “Κυνήγι” του Χρήστου Πυθαρά αναδεικνύει τις εντάσεις σε μια γειτονιά λόγω της κακομεταχείρισης ενός σκύλου. Από την άλλη, η ταινία “Ριβιέρα” του Ορφέα Περετζή αφηγείται την τελευταία καλοκαιρινή εμπειρία μιας νεαρής γυναίκας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Οι ταινίες της ενότητας >>Film Forward περιλαμβάνουν τη “Κιούκα πριν το τέλος του καλοκαιριού” του Κωστή Χαραμουντάνη, όπου τρεις ενήλικες ανακαλύπτουν τη βιολογική τους μητέρα, και “Μαλδίβες” του Ντανιέλ Μπόλντα, που ακολουθεί έναν δάσκαλο μουσικής σε μια ενδοσκοπική πορεία.

Οι ταινίες που θα παρουσιαστούν, όπως “Wishbone” της Πέννυς Παναγιωτοπούλου και “Θολός βυθός” της Ελένης Αλεξανδράκη, υπόσχονται να ακουμπήσουν διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας, με χαρακτήρες που αντιμετωπίζουν κρίσεις και αναζητούν επιβίωση σε δύσκολες συνθήκες.

Το Φεστιβάλ θα προβάλει και κλασικές ταινίες όπως η “Δεσποινίς διευθυντής” του Ντίνου Δημόπουλου, προς τιμήν του πρόσφατα αποβιώσαντος Μίμη Πλέσσα.

Πηγή: tovima.gr