Ο κορονοϊός συνεχίζει να καλπάζει στη χώρα μας και φαίνεται πως η συγκομιδή της ελιάς έφερε και μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην επαρχία.

«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων σε περιοχές που μέχρι τώρα δεν είχαν απασχολήσει, και πιθανά η έξαρση σε αυτές να σχετίζεται με την συγκομιδή ελιάς», σημείωσε κατά τη χθεσινή (13/11) ενημέρωση η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στον χάρτη της πανδημίας στη χώρα μας μπήκαν 4 περιοχές οι οποίες δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για το ιικό τους φορτίο. Αυτές είναι η Κρήτη, η Φωκίδα, η Μυτιλήνη και η Μεσσηνία, όλες τους περιοχές πλούσιες σε ελιές και ελαιοπαραγωγή.

Το εφιαλτικό σενάριο όμως, θέλει και άλλες περιοχές όπου αρκετός κόσμος βρέθηκε για να μαζέψει ελιές να μπαίνουν στον πανδημικό χάρτη μέσα στις επόμενες ημέρες, την ίδια ώρα που οι ΜΕΘ έχουν φτάσει στο «κόκκινο».

Όπως δήλωσε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, το απόλυτο στοίχημα είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες, εξαιρετικά κρίσιμες, σημείωσε και επισήμανε πως για να καταφέρουμε να ανακοπεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το κλειδί είναι να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις.

Πηγή: patrastimes.gr