Ελπίζω να μη χρειαστεί να επιλέξουμε ποιοι θα μπουν εντατική λόγω κορωνοϊού, τόνισε σήμερα ο Παναγιώτης Τουχτίδης, πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τουχτίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την προηγούμενη εφημερία σημείωσε «Ευτυχώς δεν αναγκαστήκαμε να κάνουμε επιλογή, οι πιέσεις που δεχτήκαμε βέβαια μας ανάγκασαν να ανοίξουμε δύο ακόμη χειρουργικές αίθουσες ως αίθουσες διαχείρισης περιστατικών διασωληνωμένων» περιέγραψε προσθέτοντας «Ευτυχώς καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και να μην τεθούν τέτοια διλλήματα».

Ο κ. Τουχτίδης, εξέφρασε την πεποίθηση πως ένα τέτοιο σενάριο δεν θα ήταν απίθανο εάν δεν είχε επιβληθεί lockdown για τον κορωνοϊό. Aυτή τη στιγμή στο Παπαγεωργίου υπάρχουν 44 ασθενείς στις ΜΕΘ με την ελπίδα ότι σήμερα θα αδειάσει μια κλίνη, εξήγησε προσθέτοντας πως όσον αφορά τις απλές κλίνες αυτές φιλοξενούν 176 ασθενείς και ενώ αναμένεται να υπάρξουν εξιτήρια από αυτές, εκτιμάται πως θα χρειαστεί να αναπτυχθούν 2 ακόμα κλινικές με μορφή COVID καθώς η εφημερία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δίνει περί τις 50-60 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό κάθε φορά. Αναφορικά με το πόσοι από τους ασθενείς κορωνοϊού χρειάζονται διασωλήνωση, ο κ. Τουχτίδης υπογράμμισε πως αυτό κάθε φορά κρίνεται στη συνέχεια. «Μπορεί να διασωληνώνονται 4-5 ανά εφημερία, αλλά η επομένη δείχνει ότι επιβαρύνονται οι ασθενείς αυτοί, καταρρέουν αναπνευστικά» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή: patrastimes.gr